PUBLICITAT

L’oposició del PS és constructiva i responsable

La consellera de DA, Ester Molné, escrivia fa uns dies en aquest mateix mitjà un article titulat L’oposició ha de ser positiva i responsable. Tot i que no és gens habitual des de files del PS respondre directament a articles d’opinió, ja que pensem que aquests han de poder expressar lliurement l’opinió dels seus autors i dels partits polítics o grups parlamentaris que representen (de la mateixa manera que ho fan, tot sigui dit, els articles escrits també per membres del PS), la gravetat de les acusacions que s’incloïen en dit article ens han portat a aquella reflexió que col·loquialment es coneix com a «no ho podem deixar passar».

Valgui dir que les acusacions esgrimides en l’article en qüestió no són una improvisació de la consellera i que van ser esgrimides anteriorment pels presidents dels grups parlamentaris del tripartit de dretes en seu parlamentària. En aquest sentit, l’article de la consellera l’agafem com una nova i necessària ocasió per explicar la realitat en relació a la congelació dels lloguers per l’any 2020. Perquè tothom ho entengui i per fer-ho fàcil i entenedor: si no hagués estat per l’esmena a la totalitat presentada pel PS i el debat clarificador que aquesta va generar i per les esmenes parcials presentades pel PS per suprimir les excepcions que preveia el projecte de llei a la congelació, els lloguers no s’haurien congelat per l’any 2020!

Per tant, Sra. Molné i companys consellers integrats en el tripartit, mirin si l’oposició és positiva i constructiva que gràcies al seu treball s’ha assolit la congelació dels lloguers a través d’unes esmenes al projecte presentat pel Govern per eliminar l’apartat que preveia poder recuperar els IPC dels últims 3 anys i, per tant, poder arribar a incrementar els lloguers al llarg de l’any 2020 en fins a un total d’un 4,1%.

Nosaltres mirarem de ser una mica més respectuosos cap al seu treball del que ho han estat vostès amb nosaltres en relació a la tramitació del Projecte de Llei de mesures urgents per l’habitatge, i volem pensar que potser no van prestar prou atenció i no van llegir amb el deteniment que el vam fer nosaltres el projecte de llei, ja que no van presentar cap esmena a l’article que preveia que es poguessin «recuperar» l’any 2020 els IPC’s de 3 anys enrere. 

Arribats a aquest punt ens sembla necessari fer referència al que s’està convertint ja de forma habitual en intents de tergiversació constants per part de la majoria que, fins i tot, podríem catalogar com d’una certa obsessió a atacar al PS i a estar potser més pendents del que fa el PS que del que és la seva pròpia activitat. Potser més que qüestionar la tasca feta pel PS en aquest projecte de llei, els consellers de la majoria es podrien demanar per què no van presentar cap esmena per evitar els increments de l’IPC dels darrers 3 anys; o també per què ara insisteixen a intentar explicar les coses com no van succeir.

Per finalitzar: des del PS, com sempre hem fet, seguirem treballant en positiu i de forma constructiva per defensar els nostres plantejaments i per aconseguir amb el nostre treball parlamentari coses tant importants com per exemple la congelació dels lloguer per l’any 2020; i si ens ho permeten els consellers del tripartit de dretes, els demanem que facin ells també un treball en la mateixa línia i que abandonin l’estratègia en la que semblen estar instal»lats: una estratègia basada en tergiversar la realitat i atacar tant sí, com no, al PS. Ja que aquesta actitud, per la seva part, no ens sembla que sigui la més positiva ni pels ciutadans dels nostre país ni per a un clima parlamentari que, amb la seva actitud, sembla que potser volen contaminar i enrarir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT