PUBLICITAT

La seguretat i les necessitats ciutadanes estan per sobre «l’alta política»

«No sé si la voravia de la Massana a Arinsal és un tema d’alta política nacional, que permet justificar la diferència entre votar a favor o en contra del pressupost”. Aquestes van ser les paraules que el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va pronunciar en el ple del Consell General aquest dijous, durant el debat a les esmenes a la totalitat al pressupost del 2020. Unes paraules totalment fora de lloc. De menyspreu i que buscaven ridiculitzar-nos. Però, el més preocupant, és que buscaven ridiculitzar també el sentiment de la nostra població massanenca. A través de la crispació. 

Senyor López, el meu company de grup Raul Ferré, els consellers Demòcrates David Montané i Ester Molné, i un servidor, som de la Massana. Busquem, com a servidors públics que som, el màxim de contacte directe amb totes les persones que hi viuen i treballen. Hi conversem, anem a fer cafès, ens trobem a actes populars i fem petar la xerrada. Molt sovint, massa, ens demanen per a aquesta voravia, perquè és necessària per a moltes persones. La parròquia és seu de Copes del Món de diverses modalitats esportives, tenim treballadors que diàriament fan aquest trajecte, turistes que van als hotels de banda i banda, famílies que hi passegen, joves.... La voravia per unir la Massana, Erts i Arinsal és per a tots ells i per a nosaltres una prioritat. Perquè no volem posar en perill la seva vida, encara que, per als socialdemòcrates, aquest fet no sigui considerat un tema «d’alta política». 

Però, és que encara més. La voravia per unir els dos pobles va ser la proposta guanyadora del darrer pressupost participatiu. Amb un total de 964 vots! Una xifra notòria i tres vegades superior que els vots que va rebre la llista socialdemòcrata a les eleccions generals del 2015. 

Era necessària aquesta falta de respecte davant del ple del Consell General, en una sessió retransmesa en directe a tot el país per la televisió pública? Era necessari mofar-se d’un clam unànime per part dels massanencs? Jo crec que no cal respondre. Perquè resoldre les preocupacions més simples dels ciutadans a vegades estan per sobre de l’alta política.

Necessitats ciutadanes i seguretat són conceptes massa importants per no burlar-se’n. Però si no són suficients per al senyor Pere López, li recordo també que l’estació que tenim a cada punta d’aquesta futura voravia aporta 130 milions al PIB d’Andorra. Potser això sí que ho considerarà alta política. 

Senyor López, mai li està bé res. Quan parlo de la creació d’un fons sobirà que permetria garantir rendiments econòmics i millorar la qualitat de vida per a tots els andorrans, em diu que faig volar coloms, i quan parlo d’una voravia per millorar la seguretat dels vianants entre la Massana, Erts i Arinsal, em diu que faig baixa política.

Pel que fa a aquest projecte de llei del Pressupost, que vam defensar al ple, des de Ciutadans Compromesos serem vigilants, però treballant braç a braç amb els ministeris amb els quals vam ser més controladors la passada legislatura, com és el cas del de Turisme.

Hem estat escollits per representar als nostres ciutadans i així ho seguirem fent. Sigui amb alta, baixa o mitjana política. Crec, sincerament, que ha arribat el moment que tots fem el mateix i deixem de banda els xous.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT