PUBLICITAT

Tenim programa, tenim projecte

Tret de sortida a la campanya de les Eleccions Comunals 2019, comença el ball. Programes utilitzant tòpics: estudiarem, dinamitzarem, fonamentarem, impulsarem. Tot un seguit de paraules molt sovint buides que l’únic objectiu que tenen és omplir pàgines i pàgines de programes electorals. És evident, que això no és el que demana la ciutadania -paraula molt emprada també-, tots volem programes clars i que defineixin exactament el que es proposa i el que es farà. Propostes fermes que donin sentit a les paraules abans esmentades. Si parlem de dinamitzar, estem obligats a explicar exactament com i quan dinamitzes aquella zona de la parròquia, i si no ho fas, alimentes, sense adonar-te, totes aquelles descripcions dels polítics que tan poc ens agraden.

Des d’Unió X Escaldes-Engordany explicarem exactament com dinamitzarem la nostra parròquia. Començarem per la part alta de la parròquia, entenent que és la part que més ho necessita. S’han fet molts intents per aconseguir-ho com ara el museu de l’aigua i altres propostes que no han reeixit. Aquest no és ni serà el nostre estil, portem al programa veritables motors que potenciaran el turisme. Soc dels que té per costum passejar-me per la parròquia i parlar amb la gent, sobretot aquests últims mesos que soc conseller comunal. Aquestes converses amb la ciutadania han estat molt profitoses i han servit per inspirar gran part del nostre programa.

Parlant amb un empresari de la restauració, em va comentar que uns turistes el van posar en un compromís quan havent sopat li van fer una pregunta molt simple. Què podem fer ara? Una pregunta simple amb una resposta que no ho és. Un país que atrau milions de turistes ha de poder oferir activitats d’oci nocturn. Estareu d’acord amb mi que perdem potencial turístic si després del shopping, d’anar a Caldea o baixar de pistes no podem oferir activitats complementàries a aquells que ens visiten.
D’aquesta conversa surt un altre dels punts de UxEE  que és complementar amb espectacles i accions culturals l’oferta del país i la parròquia.

Proposem dos motors reals de dinamització d’Escaldes-Engordany: una, el Palau de la Música i el Teatre, i una altra, la Fàbrica de Llums. El Palau estaria situat a l’aparcament comunal de davant l’Església de Sant Pere, un terreny comunal en què construirem un edifici singular que permetrà, no només acollir els espectacles en els quals potenciarem el talent local, sinó també amb bars i restaurants a l’interior. 

El segon motor dinamitzador, la Fàbrica de Llums, pretenem ubicar-lo a l’aparcament d’autobusos del Prat Gran. El nom de Fàbrica de Llums prové d’un recinte situat a Paris, L’Atelier des Lumières. La nostra idea és adaptar l’espectacle de realitat virtual fet amb projectors d’alta definició làser i so envoltant que portarà la bellesa de la Vall del Madriu-Perafita-Calor, paratge protegit per l’UNESCO, al bell centre de la nostra parròquia. Amb aquests motors de dinamització turística i econòmica es crearan llocs de treball, l’economia de la parròquia millorarà i de retruc se’n beneficiaran tots els ciutadans i ciutadanes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT