PUBLICITAT

110 de 134

Han estat quatre anys intensos, de molta, molta feina. Amb moments bons, i amb moments no tan bons. Però ara que el mandat expira, i que es pot mirar enrere amb tots els elements per extreure conclusions fonamentades, no podem fer més que sentir-nos satisfets amb el llegat que deixem per a Andorra la Vella.

Ens vam presentar amb un programa electoral amb 134 propostes per a la parròquia. Són moltes. Doncs bé, d’aquestes, podem estar orgullosos perquè 110 han estat executades. En queden algunes per acabar de realitzar, és veritat. Com la reforma de l’Estadi Comunal (confiem que serà una realitat el proper mandat, ho hem deixat encaminat), però ningú ens podrà dir que no hem assolit un alt grau d’acompliment.

Ara bé, l’important no són els números, sinó el que en queda de tot això. El resultat és una parròquia transformada, que recupera l’esperit de capitalitat que mai hagués hagut de perdre. L’hem fet més atractiva, més moderna i més propera als ciutadans. Santa Coloma té una nova cara, l’avinguda Meritxell respira dinamisme, hem posat en marxa esdeveniments igual de consolidats com esperats, com és el cas del Poblet de Nadal (inaugurat ahir), i hem ampliat la nostra proposta cultural amb el nou Espai Columba. Entre d’altres.

Totes aquestes accions han suposat, en conseqüència, un major interès per part del sector privat per instaurar-se a la nostra parròquia. Hem activat la retroalimentació público-privada i confiem que ja no s’aturarà en el futur proper.

I tot això sense tirar la casa per la finestra. Tal com recordava la nostra cònsol aquesta setmana en roda de premsa, vam heretar un deute de 42 milions d’euros. Però no era un deute com a conseqüència de grans projectes per millorar la parròquia, ja que junt amb la complicada situació de les arques comunals vam trobar-nos amb l’obligació d’haver de fer inversions destacades.

Aquesta situació ens va obligar a ser molt curosos amb les finances per aconseguir un equilibri entre inversió i contenció de la despesa. No ha estat fàcil, però ho hem aconseguit. Deixem el comú amb un endeutament d’11,5 milions menys que fa quatre anys.

Però no ens podem aturar aquí. Quatre anys no són suficients, calen més inversions per seguir canviant la cara a la parròquia. Sense oblidar-nos, això segur, de seguir fent gestió responsable. I aquest serà un dels nostres cavalls de batalla per a aquesta campanya electoral que en poques hores comença.

No volia concloure sense abans agrair, a banda de a tot l’equip comunal que ha configurat aquesta aventura de quatre anys, a tots els treballadors de la corporació per la seva implicació. Del primer a l’últim. Sense ells no hauria estat possible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT