PUBLICITAT

En relació amb el Clot d’Emprivat 2.0

Senyor Esteve Vidal és cert que la reforma del Poupee 2017 va ser aprovada per unanimitat, inclosos els consellers Liberals i del PS però crec que són necessàries algunes puntualitzacions. Aquesta és una reforma complicada i d’un caire tècnic important i és per aquest motiu que hàbilment es van obviar certs detalls a l’hora d’explicar la reforma als consellers de l’oposició.

Detalls com el de l’anomenat sòcol que perquè ens entenguem seria l’espai alliberat per a ús públic per sobre de les botigues de dos pisos que haurien d’envoltar les torres. Un espai en el qual també es permetria la connexió mitjançant passarel·les entre illes i que en total alliberaria 11.141 m². Doncs bé, aquesta informació que sobre el paper queda molt bé, a l’hora de la veritat dista molt de ser realitzable. D’una banda per la diferència d’alçades entre illes i per l’altra perquè els promotors sempre utilitzaran el màxim de metres quadrats construïbles en la zona d’habitatges i no a la part baixa de les torres. Dit això, Sr. Vidal, vostè creu que es pot fer una reforma del Poupee improvisant sobre unes possibles passarel·les que després es conclou que són irrealitzables? Queda, doncs, resposta l’afirmació el Sr. Jordi Moreno d’Unió x Escaldes-Engordany que vostè diu no entendre: «Malauradament, la realitat no té res a veure amb la projecció que van fer els promotors...».

També val a dir que hàbilment es va ometre als consellers de l’oposició que els promotors poden sempre construir de forma habitual ocupant el 100% de l’espai i amb sis pisos d’alçada. En aquest punt aprovat a última hora per amenaces dels privats de recórrer la reforma es podria haver sigut més valent. Un altre dels aspectes dels quals no s’informa els consellers és que seran els privats els que determinin quin ús es farà de l’espai públic cedit. Sembla més que probable que aquest espai es dedicarà a zones enjardinades i no a gronxadors, per posar un exemple.

És evident que els consellers de l’oposició vam votar una reforma del Poupee 2017 amb una omissió d’informació sobre el projecte previst pel Clot d’Emprivat o si se’m permet amb dades que no s’han acabat adequant a la realitat.

D’altra banda i com afirma en el seu article d’ahir en aquest diari, nego que un privat es posés en contacte amb mi. Pot llegir la meva intervenció al ple de Comú del 19 d’agost. La informació me la va donar el cònsol menor, Marc Calvet, i després va ser ratificada en comissió pel cap d’urbanisme el Sr. Gerard Calvet. Unes dades que vaig trobar interessant per tal d’intentar redirigir la més gran aberració urbanística permesa al nostre país.

I ara us convido a somiar com podia haver sigut el cor de la nostra parròquia. Abans que hi hagués aquest govern comunal, ja es parlava per antics consellers de la possibilitat de reformar el Poupee i donar la possibilitat de construcció en alçada alliberant més espai a peu de carrer. La idea era molt bona. Deixem aixecar edificis més alts i aconseguim més espai per ús públic, amb un alliberament d’un 40% mínim. I a més, és el Comú el que decideix que es fa en aquests espais.

A més, haurien de ser edificis singulars, és a dir, edificis que lluny de provocar un impacte visual tipus Benidorm, serien un pol d’atracció turística. A més, ja es va pensar que fos el mateix Comú qui dissenyés els edificis singulars i que el privat elegís un d’aquests. Dissenys que podrien ser tipus Hotel Vela o Torre Agbar amb unes dimensions adaptades al nostre país. Aquests edificis també podrien estar il·luminats amb llums tipus led i coordinats entre ells, per tal que en esdeveniments importants el Comú pogués fer mosaics lumínics amb tots els edificis amb una coordinació que fos un pol d’atracció turística. Us imagineu que en la visita del nostre Copríncep Emmanuel Macron aquests edificis esdevingueren un mosaic de banderes franceses? Deixem volar la nostra imaginació.

Però deixem el somni i aterrem, el mal ja està fet. No es pot anul·lar una reforma fins 7 anys després, només es podrà maquillar aquesta reforma amb una altra reforma i que alguns privats es vulguin sumar per pròpia voluntat. Aquesta és la crua realitat.

Per últim, Sr. Esteve Vidal, en el pròxim Consell de Comú del 18 de novembre 2019 demanaré que es realitzi urgentment una reunió de poble per tal d’explicar a la ciutadania la reforma del Poupee 2017 en referència al Clot d’Emprivat. Vull recordar que s’han fet reunions de poble per informar de Capesa, per la compra del terreny de l’antic Hotel Casino... Prego, doncs, que pel canvi més important que afrontarà la nostra parròquia, actuïn amb transparència i tinguin en consideració fer una reunió de poble per explicar-nos a tots els escaldencs i escaldenques què ens espera al Clot d’Emprivat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT