PUBLICITAT

Art. 69 de la llei qualificada de la justícia

  • Durant tot el procés he guardat un discret silenci i he respectat les diferents actuacions
ENRIC DOLSA

Mai s’havia parlat de mi personalment en l’afer de l’UTE Saur-Vallnet.Però veig que això s’ha acabat i, per fi, ahir, el meu nom es va escapar en una editorial.

Una vegada més no entraré a valorar res, doncs durant tot el procés he guardat un discret silenci, i he intentat respectar les diferents actuacions judicials, però com comprendran , tot això comença a cansar .

Tan sols comentaré el final de l’editorial del mitjà escrit de comunicació, de la resta no vull ni em pertoca, i que cadascú pensi el que cregui més oportú .

El final al qual em refereixo diu: «tancar definitivament una polèmica que no hauria d’haver passat mai».

AMB AIXÒ sí que estic d’acord, si al qui PERTOCAVA en el Govern anterior hagués fet complir l’article 69 de la llei qualificada de la justícia i hagués cessat al MAGISTRAT ponent, persona que al mateix temps és advocat i sembla ser que soci d’un dels bufets que durant aquest afer ha treballat per compte de l’anterior Govern d’Andorra .

L’article 69 diu: «El càrrec de Batlle i Magistrat és incompatible amb qualsevol altre càrrec públic, sigui electiu o de designació, amb qualsevulla activitat mercantil, industrial o professional, amb l’exercici de l’advocacia i tota altra forma d’assessorament jurídic i, en general, amb càrrecs o funcions de tot ordre en societats o empreses de negoci, siguin públiques o privades».

Avui tot això per a nosaltres podria ser creïble, però les meves preguntes son fàcils.

¿Quina seria la persona que dins d’un litigi judicial, creuria amb la independència del Magistrat ponent i en qui dicta la sentència, quan entre d’altres ocupacions el seu bufet és assessor per diversos temes de la part contrària?

¿Qui creuria en la bona voluntat d’independència d’aquest magistrat?

¿Qui va tornar a nomenar de nou a aquest magistrat?

Moltes preguntes, ¿no? ¿Tan greu és esperar el que dictamini Estrasburg ?

¿Quina és la finalitat? ¿Desprestigiar un grup d’empreses que avui té més de 400 empleats al país?

Sapigui tothom que, com qualsevol ciutadà que va aprovar la Constitució, vull i sol·licito justícia.

Tan sols demanem esperar que diu Estrasburg, doncs estem convençuts que durant aquest procés la nostra indefensió ha estat important.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT