PUBLICITAT

Cultura amb química

ALEXIS ESTOPIÑAN

Al maig del 2009, Escaldes-Engordany fou elegida com a Capital de la Cultura Catalana pel 2011, any en que les Nacions Unides ha designat com a Any Internacional de la Química.

Aprofitant la coincidència del 2011, el passat mes de juny es presentava amb el lema Un país amb química la campanya de promoció de la Capital Cultural Catalana. Un lema que s'ha reforçat utilitzant el disseny de la taula periòdica dels elements químics amb els components que conformen la cultura catalana. Així aquesta setmana s'han instal·lat les pancartes publicitàries amb els diferents elements que la conformen.

He d'Herència, ja sigui de la Herència de l'Arquitectura del granit (Hag), la del Termalisme (Ht), la dels Arxius parroquials (Hap), la per redescobrir la Vall del Madriu (Hr), les Col·leccions de fotografia (Hcf), la Cofraria dels paraires i teixidors (Hpt), la de l'oblidat Pessebre vivent (Hpv), i la de la necessària Font de la memòria (Hfm).

Ac d'Art contemporani, d'Arts plàstiques (Ap), d'Escultura (Ae), Textil (At), del Vidre (Av), i de la constant i bona feina feta pel CAEE, Centre d'Art d'Escaldes-Engordany (Ac).

Ll de les Lletres, ja siguin les del Centre de la Cultura Catalana (Lcc), les dels Arxius històrics (Lah), les dels Centres de documentació (Ld), les de les Biblioteques (Lb), les dels Llibres (Lf), les silencioses dels Voluntaris per la llengua (Lvl), les que trobem als Dimecres literaris (Ldl), i les de les Conferències i Congressos (Lco).

Ft de les Festes i tradicions, de la nostra Cavalgada de reis (Fr), la de l'Escudella de Sant Antoni, la dels Focs de Sant Joan (Ffj), la dels Tres tombs (Ft), la del dia de Meritxell (Fm), la dels Gegants i els diables (Fgd), i la de la Festa major (Ffm).

Mu de Música de la que es toca en els Colors de música (Mc), la de les Músiques del món (Mm), les del Jazz al Carrer (Mj), la que no s'escolta del Rock en català (Mrc), la dels Petits cantors (Mpc) i la del Cant coral (Mc).

Td de Teatre i dansa, ja sigui la Contemporànea (Td), la musical (Tm), la dels Balls esportius (Tbe), la identitatària Sardana (Ts), i la dels Esbarts dansaires (Te).

Au dels Audiovisuals del Cinema en Català (Ac), de les mostres de les noves tecnologies (Am) i la dels Sons d'Andorra (As).

Mi de Miscel·lània de tot el que no es pot etiquetar, des del Circ (Mc), els Itineraris Urbans (Miu), els Itineraris Turístics (Mit), les Competicions esportives (Mce), i les Festes de l'aigua (Ma).

Tot un elenc d'elements que visualitzen una vida cultural plena i preparada per encarar un any 2011 ple d'activitats i espectacles. Sens dubte un exemple del bon treball i la bona comunicació.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT