PUBLICITAT

Escultures en acer inoxidable

Aquest estiu, la parròquia d’Escaldes-Engordany ha elegit nou escultures de l’artista Jordi Díez Fernández per decorar els seus carrers. La temàtica de l’obra d’aquest escultor nascut a Valladolid se centra en l’expressió figurativa i, especialment, en la figura humana. Actualment, Jordi Díez és considerat per molts experts un dels escultors espanyols amb més projecció mundial i la seva obra es troba repartida per tot el món en museus, temples, espais públics i col·leccions particulars.
Encara que al començament de la seva trajectòria com a escultor realitza les seves creacions utilitzant els materials tradicionals en la creació d’escultures, més tard, va acabar decantant-se per l’acer inoxidable. D’aquesta etapa anterior, destaquen algunes escultures religioses, com, per exemple, la monumental escultura en pedra Sant Hipòlit, que li va ser encarregada pel Bisbat de Vic, la qual es troba situada a la façana principal de l’Església de Sant Hipòlit de Voltregà.
Entre les seves primeres creacions en acer, un metall que a més aporta a les seves escultures la qualitat de la lluminositat, es troben precisament els seus Amants d’Acer situats ara a la plaça Lalín de la parròquia escaldenca. Veritablement, he de dir que de totes és la meva favorita per la seva senzillesa i l’harmonia de les seves formes. Una representació d’una parella d’amants que uneixen els seus cossos fonent-se en un apassionat petó durant el qual res més existeix al seu voltant.
Altra de les obres que m’ha deixat sorpresa per la seva perfecció ha estat Tors, on impressiona observar com cada múscul apareix representat atorgant una bellesa atlètica a aquesta part del cos masculí.
Però, a més de les seves representacions humanes, també podem trobar passejant per la Gran Via de Madrid la seva bossa Amazona de Loewe situada en una de les botigues més emblemàtiques de la capital, una creació que sembla recrear l’essència del procés creatiu del dissenyador des del mateix moment en què esbossa la idea, fins que aconsegueix  concebre el resultat final. La seva aportació al món de l’alta gastronomia ha estat la creació d’una coberteria exclusiva per a un dels millors restaurants del món, El Celler de Can Roca. I, finalment, la seva obra Pi va ser realitzada en commemoració a la Festa del Pi de Centelles declarada Festa patrimonial d’interès nacional. L’escultura representa el mateix moment en el qual el pi invertit és hissat davant de la patrona de Centelles, localitat en la qual resideix i té el seu taller actualment l’escultor.
Així que només em queda convidar-vos a que us doneu una volta pels carrers d’Escaldes i gaudiu d’aquestes creacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT