PUBLICITAT

Els despropòsits de la fira

Després d’uns deu anys muntant l’infraestructura que acull la Fira d’Andorra la Vella se m’ha rescindit el contracte. I s’ha fet, al meu entendre, de mala manera. Per això he decidit publicar aquests comentaris en nom i representació de l’empresa andorrana 9000 SOLUCIONS.
L’empresa que dirigeixo va adquirir l’any 2010 una vela (envelat) per muntar-lo cada any a la Fira i va establir un contracte de sis anys amb el Comú. Posteriorment es va convenir i signar una ampliació per tres anys suplementaris.
Aquest estiu ens vam adonar que la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, es pensava que l’edició del 2016 era l’últim any de fira amb la nostra empresa però realment hi havia contracte fins a l’any 2019. També vull dir que la nostra empresa muntava la Fira any rere any per un valor molt ajustat (165.000 € l’any pels anys 2010 a 2015 i, excepcionalment, l’any 2016, únicament 58.000 €). Aquest any, el comú ha decidit rescindir-me el contracte i contractar una empresa de fora del Principat.
El concurs publicat al BOPA demanava una oferta del mateix tipus d’instal·lacions, exactament, que les que la meva empresa els muntava cada any. Només una diferència: aquest any volen il·luminació amb led (aquesta llum és molt més cara i l’estalvi energètic és al capdavall poc significatiu per tants pocs dies). El pressupost econòmic que ha acceptat el comú representa multiplicar per dos el que nosaltres els hi fèiem del 2010 al 2015.
No pretenc pas exposar en aquesta tribuna de premsa els arguments jurídics que, al meu entendre, m’assisteixen i que m’han portat a interposar recurs contra una rescissió contractual que no solament em porta un greu perjudici en la meva activitat empresarial sinó que, també n’estic convençut, és perjudicial per als cabals públics i l’interès general de la parròquia d’Andorra la Vella. 
Però si que vull plantejar públicament alguns interrogants. Per exemple, que farà el Comú d’Andorra la Vella amb totes les campanes de llum de les que disposen (comprades i amortitzades)? Potser les volen guardar en una nau igual que fan amb les casetes de Nadal que van comprar l’any passat? 
Em sap greu constatar que la corporació de la capital, prefereix donar feina a fora del país i que, a més, ho fa no pas amb criteri d’estalviar diner públic sinó que la decisió suposa un augment considerable de la despesa.
Aquest any 2017 l’adjudicació s’ha fet a una empresa internacional –segurament és una de les empreses més fortes del sector– però cal dir que treballen amb envelats a dues aigües i aquests són més econòmics a la compra. Al plec de bases es demanava un envelat poligonal i en conseqüència l’adjudicació incompleix les característiques licitades.
Tot plegat em sembla un despropòsit. H
Empresari

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT