PUBLICITAT

El fet d’escriure

Aquest dimarts vaig començar el Taller d’iniciació a l’escriptura de guions cinematogràfics patrocinat per l’Associació d’Escriptors d’Andorra i aprofitaré aquest petit curs per reprendre un projecte que tinc per aquí una mica abandonat i que em fa molta il·lusió. Projectes, la meva vida sempre està plena d’ells!

Però avui no us parlaré del meu petit projecte que prefereixo guardar com una sorpresa, sinó de per què m’agrada escriure i quins beneficis aporta a la meva vida. Compte! No parlo de ser un gran literat sinó més aviat d’escriure pel plaer d’escriure.

El primer que cal tenir en compte és que una escriptura clara és signe d’un pensament clar. Els bons escriptors saben comunicar-se, fan que les coses siguin fàcils d’entendre i saben ometre el superflu. Però per aconseguir això no són necessaris grans coneixements, perquè a escriure s’aprèn escrivint. Si ens acostumem a expressar habitualment les nostres idees, pensaments, objectius, etc., de manera escrita, a més d’aprendre a escriure obtindrem tot un seguit de beneficis psicològics.

Per començar, escrivint per plaer, això sí, eliminem l’estrès. Aconseguim buidar la nostra ment de tot un seguit de pensaments i així aïllem les nostres idees. Com tothom sap, tenir un munt de coses rondant pel cap no ens ajuda gaire a concentrar-nos i ser eficients en les nostres tasques. Escrivint, no només traiem aquestes idees del nostre cap, sinó que creem tot un procés de racionalització que d’altra manera faria que es quedessin allà dins d’una forma abstracta.
Per continuar, està demostrat que definint les nostres metes per escrit s’incrementen considerablement les possibilitats de poder assolir-les. A més, aprendrem més. Escriure amb les nostres pròpies paraules la informació que rebem ens ajuda a assimilar i consolidar coneixements que, d’una altra manera, se’ns oblidarien de seguida.

Un altre punt a favor de l’escriptura és el fet que si reflectim les nostres idees en el paper serem capaços de reflexionar-hi i prendre millors decisions, perquè quan escrivim aclarim el nostre pensament i, òbviament, un pensament més clar ens permet actuar millor davant els dilemes que ens planteja constantment la vida.

Per acabar, aconseguirem enfocar-nos més en els nostres objectius i no perdre mai de vista el que volem aconseguir, els nostres somnis. Tot això ens farà molt més feliços i, com ja vaig dir abans, per obtenir aquests beneficis no cal ser un gran escriptor, sinó que  n’hi ha prou amb tenir una espècie de diari personal. Així que us animo a provar-ho i a deixar els vostres pensaments plasmats en un paper i no voleiant al seu aire pels vostres caps!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT