PUBLICITAT

Festes i festetes

Fa uns dies, coincidint gairebé amb la festa de la parròquia, un titular d’un mitjà de comunicació del país va aixecar molta polseguera a Encamp. Em refereixo al titular: «Liberals d’Andorra critica la despesa de quasi 200.000 € en festes i festetes», publicat el dia després de la reunió de poble que vam mantenir amb els veïns d’Encamp. De manera malintencionada, es va tergiversar allò que clarament es va manifestar a la reunió, i algú va aprofitar l’avinentesa per descontextualitzar la informació i manipular-la de forma partidista.
En aquesta reunió vam afirmar categòricament que estem en contra del fet que el Departament de Cultura programi esdeveniments a tort i a dret sense una valoració acurada de l’impacte que tindran en la ciutadania i en la parròquia. Vam manifestar que Encamp ha d’apostar per la cultura, però cal replantejar certes inversions del Departament de Cultura per aconseguir activitats que apleguin un nombre important d’encampadans, que omplin Encamp de visitants i que tot plegat tingui un possible retorn econòmic per a la parròquia. Que consti, però, que no es tracta de rendibilitzar econòmicament les apostes culturals. Fer-ho suposaria condemnar la cultura a l’ostracisme. No obstant això, veient la situació en què es troba l’economia de la parròquia, mirar d’optimitzar i racionalitzar la despesa pública comunal i apostar per allò que aporta valor afegit és clarament justificable.
En aquest sentit, cal deixar clar que els consellers liberals en cap cas no posem en dubte la bona feina que duu a terme la Comissió de Festes d’Encamp. Sincerament, sense el seu esforç i dedicació seria del tot impossible poder gaudir dels espectacles i activitats que tot sovint s’organitzen a la parròquia. Nosaltres mai no hem posat en dubte la bona feina dels membres de la Comissió de Festes d’Encamp, ni de l’actual ni de cap de les anteriors, i, per tant, volem denunciar l’ús partidista que s’ha fet d’aquest titular, per posar la Comissió en contra dels consellers liberals del comú.
Aquest va ser el raonament, que avui remarco des d’aquí per poder aclarir conceptes a tots aquells qui no van assistir a la reunió. Volem una parròquia que tingui uns actes i esdeveniments programats des del sentit comú, pensats i dissenyats amb criteris de servei públic i racionalització i optimització de les despeses. Les nostres propostes volen millorar el que ja funciona i qüestionen tot allò que és francament millorable. Estem convençuts que tots junts podem fer unes festes i festetes millors. Només ens cal treballar plegats per aconseguir que la parròquia en surti més beneficiada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT