PUBLICITAT

Andorra TV: una televisió de tots

A la matinada de l’1 de juliol s’ha deixat de veure Andorra Televisió a les comarques pirinenques i, entre elles, és clar, a La Seu d’Urgell.
 
Feia ja sis anys que la televisió pública andorrana es veia a través de la TDT a tot el territori de l’Alt Pirineu. Andorra Telecom, la companyia de telefonia andorrana, subministrava la senyal de la televisió a una empresa catalana que la distribuïa a les comarques pirinenques. Aquest conveni ha expirat i Andorra Telecom ha decidit no renovar el contracte per estalviar-se els 80.388 euros de cost d’emissió per l’any 2016, amb el recolzament del propi govern andorrà.
 
Al territori del Pirineu, fins ara, hi havien dues televisions que donaven informació, notícies i reportatges, i sobretot, ajudaven a difondre el nostre territori, moltes vegades oblidat per totes les institucions. Ara només quedarà Pirineus TV.
 
Per què és tant important la continuïtat d’Andorra Televisió a les nostres cases? 
 
Andorra TV, com qualsevol altre emissora de ràdio o televisió, serveix per cohesionar socialment un territori com fa TV3 a tota Catalunya o qualsevol altre cadena a qualsevol altre país. Interconnecta els seus ciutadans, garanteix un intercanvi d’informació i ajuda a entendre la idiosincràsia dels pobles.
 
No es pot entendre com uns territoris que comparteixen tantes coses com treballadors, infraestructures, llengua i costums, ni tant sols puguin compartir canal de televisió. No es pot entendre l’Alt Urgell i la Cerdanya com a comarques de pas de camí cap a Barcelona, Lleida o la platja de Girona o Tarragona.
 
Un bon veïnatge entre Andorra i el Pirineu en general, però sobretot amb l’Alt Urgell i la Cerdanya, no només és positiu pel nostre territori, sinó que també afavoreix a Andorra. Unes comarques veïnes fortes i cohesionades afavoreixen també a la pròpia economia d’Andorra.
Per altra banda, també cal pensar que estratègicament Andorra TV és una eina molt important per a la promoció del propi país andorrà.
Per tant, és necessari trobar de fórmules de col·laboració amb les institucions locals i comarcals de l’Alt Pirineu per a què Andorra Televisió es pugui tornar a veure al nostre territori pirinenc.
 
És necessari revertir aquesta decisió per a què podem seguir veient Andorra Televisió, que no només és la televisió dels andorrans, sinó una televisió pirinenca. Una televisió de tots. 
*Regidor de Compromís X La Seu i conseller comarcal de l’Alt Urgell

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT