PUBLICITAT

Més del mateix

El Comú d’Encamp seguirà sense fer res per revertir la situació de degradació que viu la nostra parròquia. La prova està en el marc pressupostari aprovat per la majoria que és poc ambiciós, amb inversions poc rellevants –bàsicament de manteniment– i que de poc servirà per impulsar l’economia encampadana.
 
Els cònsols s’escuden en la prudència a l’hora d’elaborar els pressupostos i durant la sessió de Comú ens van acusar de «proposar una gestió irresponsable». Res més lluny de la realitat. Nosaltres creiem que el que és irresponsable és perpetuar una situació que aboca la nostra parròquia a seguir sent poc rellevant, sense cap mena d’acció per rellançar el potencial que nosaltres i els encampadans creiem que té. Per aconseguir-ho, però, cal ser ambiciosos i valents que no té res a veure amb ser irresponsables.
 
El marc pressupostari presentat no genera cap tipus d’il·lusió, no hi ha res que ens faci poder dir que Encamp estarà millor d’aquí a 3 anys i en la seva elaboració la majoria ha marginat als consellers de l’oposició. Treballant junts s’hauria pogut aconseguir un marc pressupostari que apostés per revifar la parròquia amb accions concretes per revertir la situació que vivim des de l’anterior legislatura.
 
Les inversions que el cònsol explica de forma tan «orgullosa» no són res més que manteniment de la via pública i instal·lacions comunals. Són, per entendre’ns, les mínimes i imprescindibles per evitar que tot caigui a trossos i ensurts com el de la caiguda d’una barana al passeig de Mojàcar que posen en perill la integritat física dels ciutadans. El mateix passa amb el que s’ha anunciat com a grans projectes del marc pressupostari: el dipòsit d’aigua del Pas de la Casa necessita una reparació urgent i la nova escola bressol del Pas no farà més que posar remei a unes instal·lacions actuals totalment deficients.
 
Inversions que realment són obres de manteniment i cap intenció d’augmentar ingressos i lluitar per recuperar transferències i els milions dipositats a Saetde. Això és el que ens espera durant els pròxims 3 anys. Un llarg periple per seguir fent-nos petits perquè el marc pressupostari, aprovat només per la majoria, no ens porta enlloc ens continua deixant un panorama desolador a tots els encampadans que ja fa una legislatura que dura i que veient el tarannà de la majoria, sense acceptar propostes de l’oposició, s’allargarà fins al 2019. 
*Article signat conjuntament per Maribel Lafoz i Jordi Troguet, consellers comunals de Liberals + Independents a Encamp

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT