PUBLICITAT

#Loveislove

Deia François De La Rochefoucauld que «quan el nostre odi és viu, ens col·loca per sota del que odiem». Diumenge va tenir lloc a Orlando (Florida) el major atemptat de persones amb arma de foc en la història dels Estats Units on 50 persones van perdre la vida. Les primeres reaccions no es van fer esperar. Molts líders mundials es van pronunciar, com el Papa Francesc, qualificant l’atemptat com una «manifestació de bogeria homicida i d’odi insensat», o les paraules del president Obama com «un acte de terrorisme i odi».
Totes les xarxes socials es van bolcar, a nivell mundial, en la condemna de l’acte repulsiu i homòfob que tenyia de sang els carrers d’Orlando. A Andorra, també va ser així. El ministre Jordi Cinca, la consellera demòcrata Meritxell Mateu, la consellera liberal Judith Pallarés, el secretari d’organització liberal Amadeu Rossell, entre d’altres, es van manifestar vers tal atrocitat. La secció Jove de Demòcrates per Andorra va dedicar un missatge encoratjador i molt clar per a les famílies de les víctimes, per a la comunitat LGBTI d’Andorra i per a la musulmana. Per altra banda, el partit Socialdemòcrata condemnava qualsevol tipus d’acte violent.
Tots els que d’una manera o d’una altra intentem fer visible la nostra causa, la de tots i totes, sempre fem menció a la necessitat d’eradicar qualsevol manifestació violenta generada per l’odi. Potser serem molt insistents, incidents i segurament que en molts casos, pesats. Protegir a la societat amb lleis específiques és necessari a la vegada que també ho és continuar incidint en fer campanyes de conscienciació i prevenció. Cal continuar per la línia que Andorra ha engegat i posar el peu a l’accelerador. Amb casos com el de diumenge, no podem girar la vista endarrere. Per pesats que ens fem.     
Jacinto Benavente deia que «és trista la condició de la humanitat on s’uneixen més els homes per compartir els mateixos odis que per compartir un mateix amor». Toca fer una unió on tothom ens respectem amb les nostres diferències i promulguem tolerància, fent de la igualtat, un comú denominador. Un engranatge com el que s’ha fet internacionalment vers la condemna de la massacre.

Hem demostrat que la societat no ha d’estar fragmentada per la diversitat i hem de continuar recolzant uns mateixos drets i unes mateixes oportunitats per a tothom. Hem de seguir condemnant, unànimement, la discriminació vers les persones, sigui quina sigui la seva condició o raó. Václav Havel reforça el que he esmentat, com la «nostra obligatorietat, com a societat, de lluitar enèrgicament contra els eventuals gèrmens d’odi col·lectiu». Tant és l’odi que hores després del succés, la policia de Los Ángeles intervenia un ciutadà que circulava amb el seu cotxe ple d’armament i explosius en direcció, com va reconèixer, a la celebració de l’orgull LGBTI.
Ja ho deia Buda que «l’odi mai és vençut per l’odi, sinó per l’amor». Hem de continuar la lluita vers la igualtat i el respecte amb el cap ben alt, amb força, fermesa i sense por. No odieu, hem d’intentar no ocupar les nostres vides en fer-ho ni molt menys, en tenir por.   
Continuarem lluitant per a què se’ns escolti. Tot el nostre recolzament, des d’Andorra, per a les famílies de les víctimes. Estimem com ens doni la gana, però que ningú ens prengui l’amor mai més!
President de Som com Som

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT