PUBLICITAT

Quina és la solució per al MoraBanc?

Peñarroya aixeca els dits donant instruccions des de la banda als seus jugadors, ahir al Poliesportiu.
Peñarroya aixeca els dits donant instruccions des de la banda als seus jugadors, ahir al Poliesportiu.
El problema del MoraBanc Andorra està més que identificat, a més des de fa unes setmanes, malgrat que no s’exterioritzés. Tenen clar que la defensa fa aigües i que es troba entre les pitjors de la Lliga Endesa. Els números per si mateixos ho diuen ja que el conjunt tricolor és el quart equip que rep més punts. 
 
La dura desfeta contra l’UCAM Múrcia potser que sigui definitiva per despertar l’equip, per trobar una solució d’una vegada per totes. Perquè pel que es va veure al Poliesportiu, no sembla que caure a la pista del cuer o a casa davant un rival que lluita per entrar als play-off serveixi. No sembla que el toc d’atenció del president del club, la veu amb més autoritat de l’entitat, segurament, sigui suficient per fer aixecar l’equip, que fa setmanes, mesos fins i tot, que es troba lluny de la seva millor versió. 
 
Quina és la solució, doncs? Treballar, esforçar-se en els entrenaments, donar un pas endavant,... Això no és suficient. Són coses que sempre diuen jugadors i tècnics, però està demostrat que al final són paraules buides, que no aporten res, i no fets que demostrin que l’actitud i les ganes hi són, dos aspectes que no es veuen des de ves a saber quan. I no ho dic jo, ho va dir el president mateix. 
 
Joan Peñarroya va posar ahir èmfasi en un aspecte: «Ho hem de fer tots junts, com un equip». En aquest sentit potser és on més s’està notant les derrotes. El conjunt està patint i no es veu unió, companyonia i la força que en anteriors èpoques es mostrava més de cara a la galeria per fer saber que en els moments complicats l’equip es manté com a tal. En comptes d’això, els jugadors ara parlen obertament d’errors individuals i hi ha un grau de crítica elevat. Víctor Sada i Luka Bogdanovic van comentar després del partit contra el Reial Madrid que alguns miraven per les estadístiques individuals i ahir el discurs tenia el mateix ambient, però segurament no tant directe. Són exemples que deixen entreveure que la direcció que ha pres l’equip des de fa unes setmanes a l’interior del vestidor no és la més adequada. 
 
La solució passa per la mostra de la unió de l’equip. Això no implica que es tornin a guanyar partits com abans i es recuperi la versió del millor MoraBanc de la temporada, però és un gran què. En qualsevol equip és necessari veure com els jugdors es porten bé tant dins com fora de la pista, i això fa unes setmanes que no es deixa veure al vestuari tricolor. Que el capità surti després d’una dura derrota a dir que tant individualment com tàcticament tenim un equip fluix no és el més idoni per creure en un bon final de curs. 
 
Els play-off ja els podem, pràcticament, oblidar, però que almenys no s’acabin les ganes de gaudir tots junts sobre la pista.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT