PUBLICITAT

Andorra als mitjans espanyols

D’entrada, he de confessar que habitualment no coincideixo amb les opinions que el mediàtic publicista Risto Mejide llança als mitjans de comunicació. No obstant això, reconec que els seus escrits referents a Andorra m’estan fent replantejar les meves simpaties envers el personatge.
 
M’explico. Cada vegada que en mitjans de comunicació estrangers, sobretot espanyols, apareix el nom d’Andorra, m’ho miro amb força escepticisme. Va sent habitual que opinants, periodistes i comentaristes de tota mena gosin fer afirmacions que disten molt, moltíssim, de la nostra realitat. Escopint axiomes i veritats absolutes, aquests grans desconeixedors d’Andorra malmeten la imatge del nostre país, sense tenir en compte, segurament, les conseqüències que això pot tenir.
 
Doncs bé, Risto Mejide, quan ha parlat d’Andorra, ho ha fet, al meu parer, de manera objectiva i intentant recuperar el bon nom del país. Ho va fer en el seu article d’opinió, tot just després d’esclatar l’afer BPA, en una columna titulada Jo sóc andorrà, on s’identificava amb l’Andorra del dia a dia, treballadora, amb identitat pròpia, amb uns paratges naturals inigualables i amb la constància, la tenacitat i la perseverança de la seva gent per tirar endavant el país.
 
La setmana passada l’article d’opinió de Risto Mejide tornava a fer referència a Andorra, parlant aquesta vegada del Guillem. I qui és el Guillem?, us preguntareu. El Guillem, explica Mejide, és un jove empleat de Grandvalira que fa la seva feina de manera exquisida, amb un somriure d’orella a orella i amb una actitud encomiable, malgrat dedicar-se vuit hores cada dia a la monòtona tasca d’atansar les perxes als clients al peu d’un teleesquí, i ho ha de fer mentre al seu voltant milers de persones s’ho passen d’allò més bé gaudint de l’esquí i la natura.
Probablement, el publicista català ha dedicat la columna al Guillem per la seva actitud, molt difícil de trobar avui dia. És un orgull que l’hagi trobat a Andorra, on, malgrat tot, hi ha un munt de persones com aquest noi. Aquesta confiança en nosaltres mateixos és bàsica per saber que el nostre país continuarà endavant. No us penseu que els problemes d’Andorra es resoldran amb la intervenció dels de fora. El futur del país depèn de tots els nostres Guillems i de nosaltres mateixos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT