PUBLICITAT

Treballar amb professionalitat

Dies enrere Andorra va viure, per segona vegada, una altra edició de la Copa del Món d’esquí alpí en categoria femenina. Han estat moltes les lloances, completament merescudes, que ha rebut l’organització, per haver estat capaços un altre cop de mostrar al món la millor imatge del nostre país. La més sincera enhorabona!
 
Potser no s’ha parlat tant del rol dels nostres mitjans de comunicació públics, en concret d’Andorra Televisió, que ha portat a terme una rigorosa cobertura de la competició. El desplegament de mitjans tècnics i humans realitzat per ATV sobre el terreny, en unes condicions de treball molt diferents de les habituals, ha permès als teleespectadors de fer-ne un extens seguiment.
 
Són moltes les vegades que els mitjans públics han estat qüestionats, sobretot Andorra Televisió. En part és lògic i comprensible, ja que la visibilitat pública provoca de manera inherent estar exposat a l’objectiu de les crítiques. És, doncs, de justícia posar en relleu els esforços esmerçats i la bona feina assolida per part de la nostra televisió pública durant la cobertura de la competició.
 
El teleespectador difícilment pot copsar les dificultats, la feina i la complexitat de produir un senyal en directe des de les pistes, i més tenint en compte els limitats recursos de què disposa aquesta televisió. Retransmissions com aquestes només s’aconsegueixen gràcies a un gran equip de professionals.
 
Hi ha més exemples d’aquesta feina ben feta, com ara els programes televisius cada cop que se celebren eleccions. Aquests esdeveniments, per ells mateixos, justifiquen l’existència d’una televisió pública, que, al meu parer, molts cops s’ha posat en dubte massa alegrement. Són els mitjans de comunicació propis els que han de vetllar per garantir la informació de proximitat, que difícilment trobarem enlloc més. En ple segle XXI no tindria cap sentit que els ciutadans no rebéssim notícies del nostre entorn de primera mà.
 
Queda clar que Andorra Televisió dóna un bon servei al país i queda clar que és necessària. Que alguns no se la mirin, no els agradi o els sembli que té un pressupost desmesurat és perfectament legítim, però cal reconèixer que la funció que fa és extremadament important. Altrament, els ciutadans ens quedaríem orfes de ser informats, televisivament parlant, des d’una òptica genuïnament andorrana. La cobertura especial d’ATV amb motiu de la celebració de la Copa del Món d’esquí alpí i l’excel·lent feina portada a terme pels seus professionals així ho demostren. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT