PUBLICITAT

El Circuit no està a l’altura

Imatges de la zona de la grada del Circuit del Pas de la Casa, a l'esquerra, i dels mòduls de les oficines sota la grada, a la dreta.
Imatges de la zona de la grada del Circuit del Pas de la Casa, a l'esquerra, i dels mòduls de les oficines sota la grada, a la dreta.
l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) ha aconseguit que persones d’enorme prestigi internacional com Marc Márquez, Loris Capirosi, Carlos Sainz o Dani Sordo pugin al Circuit del Pas a canvi de res més que córrer GSeries. Això diu molt d’un certamen d’automobilisme sobre gel exclusiu al Sud d’Europa que enamora a qualsevol apassionat del món del motor. L’entitat que presideix Miquel Pujal s’ha guanyat un prestigi per coses com aquesta, i per això models de cotxes de marques internacionals com Fiat, BMW, Volkswagen o Nissan han pujat al circuit a fer presentacions oficials.
 
El que no entenc és que es perdi tot allò guanyat amb la imatge que ofereix de la resta de la instal·lació. L’estructura de la grada fa pena. Les columnes no són del tot negres perquè l’òxid ho impedeix, les tanques no són fiables i l’estructura cau a trossos. Potser seria bona idea arreglar tot allò o tancar-ho perquè qualsevol dia hi ha una desgràcia. Tampoc són fiables els mòduls prefabricats que hi ha a sota, on són les (lamentables) oficines. Les plaques d’òxid que han fet saltar la pintura només són una invitació a imaginar què pot haver-hi dins. No hi trobarem la mansió dels Thyssen, allà. Més aviat s’assembla als lavabos d’Aixovall. Parlant de lavabos: els del Circuit del Pas no parlen (de moment), sinó et dirien que és millor fer pipí o ‘popó’ fora, a cinc graus sota zero. Els hi garanteixo.
 
Juraria que l’ACA és l’única entitat esportiva del Principat que no només no cobra una subvenció pública, sinó que a sobre ha de pagar 13.010 euros de cànon anual al Comú d’Encamp fins el 2018 que expira el darrer contracte, renovat al 2013.
 
És un cas estrany, perquè ha d’estirar-se la butxaca per pagar a la corporació local tot i que, només a l’hivern, està obert 180 dies i aporta una dinamització al Pas de la Casa impagable. Amb públic i també amb famosos. No oblidem tot el que arrossega l’Andros, que costa més de 45.000 euros, i que per televisió ajuda a fer una important publicitat d’Andorra.
 
Crec que l’ACA té la obligació, almenys moral, d’explotar el circuit però no és agradable no tenir l’administració pública del seu costat. A mi si se m’espatlla alguna cosa del pis al qual pago un lloguer mensual religiosament, i el propietari m’ho paga. Primer, perquè té l’obligació. I segon, perquè al meu contracte, posa que ha d’estar «en perfectes condicions». No sé quin tipus de contracte tindrà l’ACA amb el Comú d’Encamp, però no pot ser que un campió del món de MotoGP com Lorenzo trobi uns lavabos com aquells. Gareth Bale ja va dir en el seu dia que l’Estadi Nacional era el pitjor camp on havia jugat mai per la gespa. Allò va sortir a totes les teles del món. I no volem que sigui ara Lorenzo qui opini del Circuit del Pas, oi?

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT