PUBLICITAT

Quart centenari

Els amants de la figura cervantina, enguany, estan de sort perquè es celebra el 4t centenari de la mort de Miguel de Cervantes Saavedra que, com tothom ja sap, és l’autor d’una de les obres mestres de la literatura espanyola i universal, El Ingenioso Hidalgo Don Quijote de La Mancha. El llibre més traduït al món després de la Bíblia, encara que Cervantes va ser un escriptor, l’obra del qual va anar molt més enllà del Quijote.
 
Cervantes va morir el 22 d’abril de 1616, a l’edat de seixanta-vuit anys, a Madrid. Com a commemoració d’aquesta efemèride La Real Academia Española va publicar durant els darrers mesos del 2015, a més de tres edicions del Quijote, gairebé tota l’obra de l’escriptor des dels Entremeses i les Novelas ejemplares fins a La Galatea. Una recopilació d’obres de l’autor que es continuarà durant aquest any amb la prevista publicació  de Viaje del Parnaso i la poesia completa de Cervantes i, que només es completarà al 2017, amb l’edició del Persiles y Sigismunda, la darrera obra de l’escriptor.
 
Molt interesant i recomanable sembla ser l’exposició Miguel de Cervantes: de la vida al mito. 1616-2016 organitzada per la Biblioteca Nacional d’Espanya en col·laboració amb l’associació Acció Cultural Espanyola i que es podrà visitar des del 3 de març fins al 22 de maig. Al voltant d’aquesta es desenvoluparan diverses activitats, com un cicle de conferències, lectures continues d’obres de Cervantes i representacions teatrals.
 
També a la Sala Mínima de la Biblioteca Nacional d’Espanya, fins a l’abril, hi haurà l’exposició El retaule de Maese Pedro. Una col·lecció de representacions gràfiques en diferents formats d’un dels passatges més reconeguts de l’obra universal Don Quijote.
 
Per la seva part, l’Ajuntament d’Alcalá d’Henares oferirà l’exposició Cervantes Infinito, que complementarà en part les moltes activitats ofertes pel Museu Casa Natal de Cervantes i ens oferirà un recorregut per la vida i obra de l’autor. Al voltant de la mateixa hi haurà activitats enfocades per a nens i adolescents com exposicions, representacions teatrals i, fins i tot, una Filmoteca Cervantina.
 
I aquestes són només unes poques activitats del munt que es realitzaran envers d’aquest emblemàtic escriptor. Si podeu, animeu-vos a participar-hi! Jo, per començar, al març, durant les vacances de Setmana Santa, aniré a veure el molins de vent de Campo de Criptana i una part de la Ruta Cervantina. A més, finalment tastaré els famosos ‘Duelos y Quebrantos’ com feia Don Quijote en companyia de Sancho. I digueu-me: Quin moment més adient que aquest? 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT