PUBLICITAT

El sexe dels Reis

La tradició es refereix a tres reis homes. I és la tradició precisament, transmesa de pares a fills, la qual fa que els nens que encara conserven la innocència adequada esperin amb il·lusió l’arribada anual d’aquests mags d’Orient, dels quals coneixen perfectament els noms i sexe. En alguns ajuntament espanyols s’ha imposat –considero jo amb una fals argument de progressisme– que dones facin de Reis d’Orient. Se les coneix com a Reines Mages, i ha aixecat les veus més ràncies de la dreta veïna, com la de l’exdiputada del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, que ha sacsejat Twitter amb el seu missatge contra la creativitat de la Cavalcada de Reis de Madrid.
Se’m fa difícil opinar sobre aquest debat, perquè ni de lluny m’agradaria que se m’ha alineï amb postures conservadores i d’altres totalment irracionals.
Em pregunto, això sí, on està el problema amb les cavalcades. El problema és que els reis són homes? Si és així, tenim tots un problema més gran. I el més greu és que arrosseguem aquestes llacunes intel·lectuals al món dels infants, menystenint la capacitat que tenen d’adonar-se de tot.
Mentre, els adults s’han endinsat en una discussió que no porta en lloc, com la del sexe dels àngels. Sembla ser que no vivim en una situació prou convulsa com per estar pensant què porten penjant els reis entre les cames. Gràcies a la nit màgica la investidura de Mas o la de Rajoy han quedat en un segon plànol. Ens hem preocupat del sexe dels reis, però no dels nens que no han rebut regals, ni de les famílies que han passat aquestes festes sense un plat a taula. No importa el sexe d’aquests bancs que desnonen, ni tampoc si és un (mal) empresari o empresària qui contracta amb condicions de quasi explotació.
Això sí, s’han de respectar les quotes femenines en política i ara a les cavalcades. Els nens i nenes  s’ho duen mirar amb estranyesa i pensaran què babaus són els adults. Hem pogut amagar el gran secret dels tres d’Orient, però dubto que els petits no sàpiguen distingir un home d’una dona. Segurament el Para Noel s’ho deu estar mirant amb atenció, perquè no sap si l’any que ve estrenarà faldilles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT