PUBLICITAT

Els regals de Nadal

Queden ja pocs dies perquè el Pare Noel arribi a casa amb els seus regals. Perquè ara ja gairebé tot el porta el Pare Noel ja que així els nens poden aprofitar més els seus regals. Però la veritat és que abans tant si eren els Reis com si era el susdit Santa Claus venien molt menys carregats que ara. I la il·lusió al rebre els regals era molt més gran. En la actualitat, he vist a molts nens obrir el seus paquets un darrera l’altre esquinçant el paper de regal a tota velocitat per descobrir ràpidament que conté sense ni tan sols mostrar gairebé emoció i passar al següent. Un festí que, a més de a casa, es sol repetir a casa dels avis o dels oncles. En moltes ocasions hi ha un excés de regals que no permeten gaudir del que és té i desitjar més i més. Cosa que segons els psicòlegs fa que els nens es tornin immadurs i insaciables. I si això continua, poden arribar convertir-se en adults insatisfets, per als que res mai és suficient.
 
Hauríem de ensenyar als nens a donar més valor a les joguines que posseeixen. Si a un nen li comprem moltes joguines, el més segur és que no tingui temps per jugar amb totes i acabarà deixant-ne de costat la majoria. Finalment, només jugarà amb dos o tres de les que més li agradin. Un malbaratament de diners i un mal exemple per als més petits de casa. Per això, és molt convenient regalar poques joguines però que li agradin, abans que moltes i que quedin abandonades. 
 
Per tot això, és molt recomanable, tenir molt clar el que es va a regalar, avançar les compres per evitar que la joguina que desitges pel teu nen estigui esgotada i establir uns límits en la llista de regals per als nens. Aquests límits haurien d’establir-se ja quan es fa la Carta als Reis o al Pare Noel ajudant al nen a redactar-la i aconsellant-li que no demani més de cert nombre de regals perquè no poden arribar-hi ja que tots els nens han de tenir els seus regals per Nadal. Fer-ho així, obligant-li a escollir, ajudarà al nen a ser més decidit a l’hora de prendre les seves decisions.
 
Però, per aconseguir això, i perquè les joguines no siguin repetides, tots els familiars haurien de posar-se d’acord i fer un repartiment de les compres o...Que tal anar-hi tots junts a comprar-les amb temps i gaudir d’una tranquil·la tarda de compres en família? Si ho fas tranquil·lament, fins i tot pot resultar molt divertit en lloc de ser una obligació molt estressant. 
 
Així que gaudim al màxim del Nadal i dels regals, sopars i festes que ja tenim aquí com ha de ser. És a dir, amb molta alegria, però també amb moderació que els excessos mai són bons. I recordant-nos sempre que hi ha persones molt menys afortunades que nosaltres. Bones festes a tots! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT