PUBLICITAT

Imprudències del Govern

El proppassat 20 de novembre el cap de Govern va convocar, a l’edifici administratiu, representants de diferents grups parlamentaris per oferir-los un pacte d’Estat referent a l’acord d’associació del Principat d’Andorra amb Europa.
 
A ningú no se li escapa que les conseqüències d’aquest acord d’associació amb Europa determinaran el futur del nostre país durant les properes dècades. Les negociacions que es portin a terme seran crucials a causa de les múltiples especificitats del nostre país, que poc tenen a veure amb les d’un conglomerat juridicopolític mastodòntic com és la Unió Europea. 
 
Aquell mateix dia, durant el transcurs de la reunió, el president del Grup Parlamentari Liberal, el senyor Josep Pintat, va tornar a recordar al cap de Govern la sol·licitud d’informació, entrada per via parlamentària el dia 3 de novembre, referent a tots els estudis efectuats d’avaluació d’impacte sobre la nostra economia que ha portat el Govern del senyor Antoni Martí a considerar de forma tan positiva el possible acord, així com els estudis que reflecteixen el cost de la seva implementació en les estructures públiques. El cap de Govern es va comprometre a trametre tota la informació en breu i va convocar tots els presents a una propera reunió.
 
Dos dies abans d’aquesta reunió, al matí, el Grup Parlamentari Liberal encara no havia rebut cap mena d’informació i vam decidir d’explicar, mitjançant un comunicat de premsa, que, per sentit de la responsabilitat i per rigor, no podíem ser presents en una reunió sense haver rebut la informació i, molt més important encara, sense haver tingut el temps suficient per fer-ne les anàlisis preceptives. Curiosament, aquella mateixa tarda, pocs minuts abans que vencés el termini establert, vam rebre una mena d’informe de deu pàgines, plegat d’imprecisions i sense cap mena de base sòlida, on representa que se sustenten els grans avantatges que suposarà per a Andorra assolir aquest acord d’associació.
Aquella mateixa tarda, el ministre portaveu va vincular el fet que el nostre grup parlamentari no fos present a la trobada amb els resultats electorals de la nostra formació. És la seva interpretació i és ben legítima, però està del tot equivocat. Nosaltres no serem a les reunions fins que el Govern no deixi de menystenir el nostre grup parlamentari i actuï de forma seriosa i rigorosa. Un Govern no pot emprendre una negociació vital per al nostre futur sense estudiar i valorar amb anterioritat els impactes econòmics, positius i negatius, per als diferents sectors productius, i també l’impacte que suposarà a l’Administració de l’Estat haver d’assumir tot el cabal comunitari.
 
Els representants del Grup Parlamentari Liberal, per responsabilitat i rigor envers les decisions de gran envergadura que cal adoptar, no podem decidir acords de manera improvisada. Quan la informació sigui recollida, processada, analitzada i valorada, seurem a negociar el que faci falta i amb qui calgui per garantir les millors negociacions i assegurar un bon futur per al nostre país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT