PUBLICITAT

Eleccions el 20-D

just a les portes d’aquest Nadal tenim convocades unes eleccions generals que considero que són molt importants  ja que del que es voti en depèn o el continuisme que ens ofega o un nou canvi polític a l’Estat i per tant unes noves perspectives per a Catalunya. Totes les eleccions en són d’importants però aquest 20-D és un dia clau per al nostre país cansat de corrupteles i d’amiguismes. 
 
Estem en campanya electoral i és licit  que jo defensi els interessos del meu grup polític i en demani el vot. Com és sabut jo sóc militant d’ICV i per tant reivindico una vegada més el nostre compromís de treballar per una societat més igualitària. Durant aquest darrers temps hem viscut un retrocés impostant que hem patit socialment i també com a catalans. Retallades i privatitzacions de serveis; i un maltractament del govern de Madrid a la societat catalana, que és una agressió als dret elementals de la convivència. Estem cansats de l’autoritarisme imposat pels nostres governants europeus, espanyols i catalans tots ells al servei del món del diner. Volem i reclamem un canvi real en la manera de fer política. Per això amb els companys d EUiA, Podem, Equo i Barcelona en Comú hem constituït la Candidatura d’‘En Comú Podem’ per unir esforços. 
 
Ha de quedar molt clar que som una candidatura catalana per a les eleccions generals amb una relació d’igual a igual amb Podemos i amb l’objectiu d’un grup parlamentari propi. Sí, amics, estem en un moment on la unió de les esquerres alternatives és necessària, per evitar que el neoliberalisme que ens ha portat a aquest carreró sense sortida torni a guanyar. No solament cal fer fora Rajoy, sinó també evitar el bipartidisme PP-PSOE i parar els peus a Ciutadans, hereus del PP. 
 
El repte és gran, és fer una Revolució Democràtica que capgiri de socarrel la situació política que ha primat una minoria i ha menystingut el poble. Intentaré sintetitzar els punts elementals del nostre programa. En primer terme la celebració d’un referèndum i la constitució d’un procés constituent per resoldre el problema de la relació amb l’Estat. En segon lloc fer un Pla de Rescat ciutadà on tothom pugui tenir accés als serveis públics. El tercer punt és el problema de l’atur i es pot donar feina a moltes persones en sectors com les energies renovables, o en l’ajuda persones dependents tant en educació com en salut.
 
També, evidentment per això som d’esquerres, retornar a tothom els serveis públics que s’han anat privatitzant, especialment la sanitat i l’educació; en lloc de dedicar diners a la industria armamentística dedicar-los a la investigació; impulsar la banca ètica; garantir el dret a l’habitatge; lluitar contra la violènciaa de genere; tancaments dels Cies; sostenibilitat dels territoris que no pateixin més agressions; radicalitat democràtica i més coses. 
 
Em deia un veí que no aniria a votar, doncs eren eleccions de Madrid, jo us demano que no us quedeu a casa doncs tots ens hi juguem molt. Votem canvi el 20-D! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT