PUBLICITAT

Més dolents que la tinya

Andorra ja no és aquell lloc on anar a esquiar, a comprar, o a banyar-se en aigües termals. Ara, en les reunions on es planifiquen els grans delictes mundials sempre hi ha una fletxeta que ens assenyala. Pel moment no ens acusen de l’assassinat de Kennedy, de deixar la gosseta Laika voltant per l’espai o de la mort de Chanquete, però no es descarta que ho facin quan s’acabi la saga dels Pujol, l’afer dels veneçolans, xinesos i súbdits de països de l’antiga Unió Soviètica i BPA. Fins i tot, en els documentals de televisió sobre el contraban de tabac converteixen les muntanyes en un passatge del terror, les botigues són més perilloses que la xarxa social Peeple i els hotels han estat dissenyats per  Insomnia Corporation.
Per això, és un lloc tranquil, segur i discret per als conspiradors, Fu-Manchú i els dolents de les pel·lícules de James Bond, ideal per les maquinacions de persones més malànimes que la tinya, on es pinten pentagrames invertits amb sang de cabra, es duen a terme rituals de vudú, on tenim naus industrials clandestines per elaborar carn roja processada, celebrem tot l’any la castanyada, som més corruptes que la FIFA, més avorrits que un Màlaga-Eibar,  i tan porucs que no ens atrevim a fer crema de carabasses per si després es revengen.
 
Els mormons, que es passejaven pels nostres carrers de dos en dos, han estat substituïts per fiscals anticorrupció espanyols, que també van amb americana i en parella. Som tan dolents que programem cada mes actuacions de Raphael, rodatges del Gran Hermano 16 i regalem guitarres als mandataris estrangers que ens visiten. Per això, fora d’aquí ens detesten tant com Piqué a l’estadi Santiago Bernabéu, o quan s’entrena amb la selecció espanyola a Salamanca. Malgrat tot només és el vuitè país del món on els espanyols tenen més diners dipositats en comptes corrents per darrere de Suïssa, Luxemburg, Holanda, el Regne Unit, els Estats Units, França i el Brasil.
No obstant, des de l’exterior, ens veuen com un país tan caòtic com una gira d’Axl Rose i més desmadrat que els minuts finals del vídeo de I Gotta Feeling de The Black Eyed Peas. L’entrada «corrupción Andorra» al cercador Google dóna aproximadament 248.000 resultats en 0,43 segons. No és res comparat amb «màfia Andorra», que en genera 403.000. Sort que s’inclouen les referències a un popular local d’Andorra la Vella, on es poden escoltar i ballar els temes més actuals del panorama musical internacional, així com els seus remix. 
Tot plegat faria més pena que un capítol d’una sèrie perpetrada per Shonda Rhimes si no fos perquè el nom del nostre país està a totes les salses. I és que si algú tenia dubtes sobre quin lloc sortiria com l’escenari on es va forjar el suposat pacte secret entre Lorenzo i Marc Márquez per evitar que Rossi guanyés el mundial de motos GP, ja ho pot endevinar: Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT