PUBLICITAT

Si no es marca no es guanya

No cal ser matemàtic per entendre que en això del futbol qui marca més gols és qui guanya. Que a la conclusió del partit l’equip que al marcador té el número més elevat és el que s’emporta els tres punts. Si no es fan gols el que està clar és que no s’obté la victòria. Com a molt un empat. I d’aquells raquítics, amb el zero a zero inicial que tant poc agrada a l’espectador.
 
Aquesta temporada l’FC Andorra té un problema de cara a porteria. I no serà per efectius en atac. Perquè jugadors amb aptituds per marcar en té, com aquests han demostrat en anteriors temporades. Però a aquests el salt de categoria se’ls hi està ennuegant. D’ocasions se’n creen, però falta punteria. El partit d’ahir al camp del Mollet en va ser un clar exemple. Al descans els tricolors haurien d’haver anat amb avantatge, i en la represa també podrien haver marcat, però ni en una ocasió ni en l’altra van ser capaços de fer arribar la pilota al fons de la xarxa. Ja sigui el porter rival, algun defensa, o simplement que no s’està encertat amb la rematada. Per un motiu o un altre els gols estan arribant en comptagotes, i això s’està patint de forma evident en la classificació. L’equip es troba quart per la cua, el que significa ser en posicions de descens directe a la Segona Catalana.
 
Si tornem a les matemàtiques més evidents comprovem que l’FC Andorra és el segon equip del grup 1 de Primera que menys marca. Suma només 7 gols, els mateixos que acumula el Lloret. I un més que el Farners. Als tricolors els queda pendent un partit, davant el Molletense, però les xifres després de vuit partits que porta disputats són les que són. En tres jornades no ha estat capaç de marcar. El més preocupant de tot plegat és el baix percentatge d’encert. Perquè d’ocasions se’n creen, però no hi ha manera de materialitzar-les. L’índex és molt baix. I això costa punts. I més en una categoria com aquesta. La importància de mantenir la porteria a zero és vital, com ja sabem, però també ho és marcar. Ni que sigui un cop mentre que el contrari no marqui.
 
I la situació actual com s’arregla? Per una part amb una major confiança. Que els encarregats de rematar guanyin en encert. Un davanter moltes vegades viu de ratxes i els de la plantilla encara no tenen la positiva. Si no es creessin oportunitats seria un bon problema, però no és el cas. L’entrenador ja fa dies que demana reforços. La temporada va iniciar-se i ja exposava als quatre vents que es necessitaven més incorporacions. Són vàries les posicions a reforçar i una d’aquestes és la davantera. L’equip ho necessita si els actuals jugadors no tenen percentatges d’encert més elevats. Però portar un golejador costa diners, i aquest és un aspecte que s’ha de comprovar si pot assumir el club. Es confirmin o no arribades, el que queda clar és que hi ha moltes coses a millorar. S’està a temps d’arreglar la situació. Si no hi ha moviments el que s’ha de fer és tirar amb el que hi ha. No queda una altra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT