PUBLICITAT

Un nou curs a la UNED

El passat dia 19 es va fer a la UNED l’apertura del curs acadèmic 2015-16. Aquest acte no tindria res d’especial si no fos que hi han hagut canvis en la direcció del centre i que jo ja no hi tornaré com a tutora. 
 
Hi van haver els parlaments de rigor; la lliçó inaugural, la va impartir el Sindic General d’Andorra, el Sr. Vicenç Mateu sobre el tema dels Petits Estats. Abans de la la Inauguració oficial del curs per la Vicerectora d’Estudiants la Sra. Consuelo Vélaz, van prendre la paraula el Sr Albert Batalla, el nostre alcalde i el nou director el Sr. Xavier Sopena. Com en altres ocasions es van lliurar diplomes als alumnes que durant aquest curs han acabat les seves carreres. 
 
El que va ser nou va ser el lliurament d’unes plaques de reconeixement a uns professors que ens jubilàvem el Juan Mingoarance, el Guillem Enrech i jo. Les sensacions són diverses, una primera d’agraïment al reconeixement dels 30 anys de treballar a la UNED i una segona de melancolia sobre un temps que ja ha passat i que no tornarà. Les altres sensacions són de records entranyables sobre la convivència amb els companys, especialment els primers anys quan la UNED es feia a l’Institut i impartíem les tutories dimecres i dissabtes. Varem aconseguir fer un petit ‘Campus’ on discutirem de tot, sobre el bé i el mal i on entre altres trobar l’amistat del Toni Morell qui em va aconsellar que escrivís que no em guardés per mi el que tenia a dins. Ja veus Toni que té n’he fet cas! 
 
El més important però de les meves vivències de la UNED són els alumnes, nois i noies, homes i dones, totes persones adultes que tenen el merit immens de treure temps per estudiar. L’aportació de creixement personal que m’han fet els alumnes de la UNED és impagable. A tots moltes gràcies perquè m’heu fet sentir jove i estimada. També obligada a reciclar-me, m’heu fet sentir útil  i  m’heu  ajudat a valorar mes el coneixement, i el que significa per les persones. També  vull agrair al Personal no Docent tota l’ajuda que m’han donat. La UNED a la Seu es va iniciar el 1984 i encara que en el seu moment la gent no va ser conscient de la seva importància jo ho vull reivindicar com una ‘Revolució Cultural’ doncs ha fet possible que moltes persones de les nostres comarques del Pallars, l’Alt Urgell, Cerdanya, el Bergadà i Andorra poguessin fer estudis superiors i això és molt important. Especialment gent treballadora, pares i mares de família, joves que a l’adolescència no van acabar el batxillerat. La UNED ens ha donat al nostre territori una gran oportunitat. Evidentment  un fet de tanta rellevància te unes persones al darrera que  van fer possible que es  pogués tenir a la Seu un Centre Associat de la UNED. El meu agraïment als pioners de la UNED, Juan Mingoarance, Joan Ganyet Pili Marcuello i Àngel Joval. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT