PUBLICITAT

És hora de buscar fora

Tretze d’octubre del 2011. No havia acabat la fase de classificació per a l’Eurocopa 2012 i el llavors president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Toni Giribet, ja parlava de que s’oferiria la renovació a Koldo Álvarez. Uns dies després el seleccionador va dir que «si dues persones volen entendre’s, s’entendran» i tres mesos més tard es confirmaria la continuïtat del seleccionador. 
 
Disset d’octubre del 2013. La fase de classificació per al Mundial 2014 acabava de finalitzar i Víctor Santos, que havia agafat el relleu de Giribet feia una setmana, va deixar clar qui continuaria a la banqueta de la tricolor: «Apostem rotundament per Koldo». I així va ser.
 
Dinou d’octubre del 2016. Fa deu dies que acabar el Preeuropeu. Koldo ha deixat clar que vol continuar però ni Santos, ni David Rodrigo ni cap membre de la cúpula de la FAF ha dit res al respecte. S’està vivint una situació similar a la del 2009, quan s’havia de tractar la renovació del llavors seleccionador David Rodrigo i va haver-hi silenci fins que al gener es va confirmar que ell passava a la direcció tècnica després d’onze anys a la banqueta i l’actual seleccionador el rellevava.
 
Això fa pudor a canvi. I per a una selecció tan especial, tan acostumada a perdre com és Andorra, Víctor Santos i companyia tenen un bon sudoku entre mans.
 
Koldo no ha sumat ni un punt  en tres fases i per això veig necessari un canvi. Però siguem realistes... Cap altre entrenador del Principat podrà millorar els seus números. No aportarà més Justo Ruiz, un dels pocs amb títol UEFA amb prou experiència i coneixement de la tricolor.
És hora de mirar la guardiola, creuar la frontera i buscar fora. Algú de renom, capaç de fer un miracle amb un jugador de Segona B, un grapat de Tercera, i un altre de Primera Catalana i la Lliga Nacional li tregui un empat a seleccions top la Portugal de Cristiano Ronaldo; la Suïssa dels Shakiri, Inler, Lichtsteiner o Seferovic; l’Hongria de Szalai, que s’ha quedat a les portes de la classificació directa per a l’Euro; Letònia, que en aquesta fase ha quedat última del grup A amb 5 punts empatant amb Turquia o Txèquia; i Illes Fèroe, la més assequible que ha acabat penúltima al grup F amb 6 punts i per davant de Grècia.
 
La curta llista de seleccionadors, amb Miluir, Rodrigo i Koldo, evidencia falta d’experiència en futbol professional de primer nivell. Està bé somiar però la caixa forta no dóna per pagar la clàusula de Del Bosque i buscar-li pis a Escaldes, però sí que és viable trobar algú més econòmic tipus David Vidal,  Xabier Azkargorta o Camacho. Així sabrem si algú d’aquest caixet seria capaç de trencar amb una dècada sense puntuar. Amb, o sense autobús.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT