PUBLICITAT

Stephen King, un escriptor molt prolífic

Dilluns passat va complir 68 anys d’edat un dels grans mestres del terror, Stephen King. He de celebrar, ja que és el meu referent en obres de terror, que l’autor nord-americà continua totalment en actiu i acaba de publicar la seva darrera novel·la ‘Revival’. La vigència de la seva obra és perceptible en les diverses adaptacions cinematogràfiques que se segueixen produint i en el gran número de vendes de les seves noves obres literàries.
 
L’escriptor va començar a escriure des de jove. Tot just després d’acabar la seva llicenciatura ja combinava la seva feina en una bugaderia amb l’escriptura de relats curts. Alguns dels quals es van recollir posteriorment en la recopilació de relats breus ‘En el llindar de la nit’ (1978), Fins i tot, alguns van ser objecte de versions cinematogràfiques, com, per exemple la terrorífica història ‘Els nois del blat de moro’.
 
A partir de 1971, va combinar la seva activitat com a professor d’anglès amb llargues nits dedicades a l’escriptura. L’any 1973 es va mudar al sud de Maine i va escriure la seva novel·la ‘El misteri de Salem’s Lot’ (1975), amb la qual va començar la seva ràpida carrera de publicacions i treballs per a cinema i televisió.
Stephen King, com reconeixement a la seva tasca literària i aportació al camp de l’art, va rebre, entre altres premis, el passat 10 de setembre un merescut guardó de mans del president dels Estats Units, Barack Obama, la Medalla Nacional de les Arts.
 
Seria impossible en un petit article com aquest parlar de la seva extensa obra literària. L’escriptor ha publicat més de 50 novel·les y gairebé 200 relats breus. Per això prefereixo limitar-me a fer-ne cinc cèntims de la seva darrera novel·la de terror que va arribar a les llibreries en versió  castellana el passat 10 de setembre, Revival. Aquesta és una història fosca i realista sobre l’addicció i el fanatisme amb la qual l’autor torna a l’essència de la seva narrativa. L’obra ens narra la història d’un predicador torturat i una sèrie d’experiments post mortem.
 
Així, el fil d’aquesta inquietant obra s’estén al llarg de cinc dècades a través d’un pacte diabòlic realitzat entre un pastor renegat i un jove torturat que fuig de si mateix. En ella, trobarem un dels més terrorífics finals que Stephen King hagi escrit.
 
La narració de Revival ens trasllada a l’any 1962 a una petita localitat de Nova Anglaterra. La història comença quan l’ombra d’un home plana sobre un nen que juga abstret amb els seus soldadets de plom. Quan, el nen aixeca el cap veu una figura imponent. És Charles Jacobs, el nou pastor del poble. Tots dos compartiran un estret vincle d’unió: la seva fascinació per fer experiments amb l’electricitat. Unes dècades més tard, el nen, que ha caigut en les drogues i es manté de tocar la guitarra per bars de tot el país, torna a trobar-se amb Jacobs, que es dedica ara a l’espectacle i a crear enlluernadors ‘retrats de llum’. Una trobada que tindrà profundes conseqüències per a tots dos. 
 
Sense cap mena de dubte, la meva pròxima lectura! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT