PUBLICITAT

La cultura

La setmana passada vam saber la gran notícia que Carmen Cervera, resident a Andorra des de fa mesos, obrirà un museu al país on mostrarà part del seu fons pictòric. La seva intenció inicial és ubicar-lo a l’antic Hotel Valira d’Escaldes, la qual cosa és una altra bona notícia per si mateixa. L’acord, aparentment, encara no està tancat, però tot indica que les negociacions podrien arribar a bon port. Aquest immoble de l’avinguda Carlemany, en desús durant anys, és un edifici catalogat com a bé del patrimoni cultural i està protegit per la Llei. Així doncs, que ara se li doni un ús públic i cultural li atorga la categoria que es mereix.
 
De fet, aquests dies estan essent especialment prolífics pel que fa a la cultura. A pocs haurà passat desapercebut el reguitzell de manifestacions artístiques que esquitxen els nostres paisatges. Aquestes obres s’emmarquen dins la iniciativa artística Land Art i proporcionen una immillorable oportunitat als nostres artistes nacionals i a d’altres d’internacionals perquè la seva obra s’atansi a tots els públics i creï debat.
 
D’altra banda, s’ha presentat en roda de premsa la que serà la segona edició de l’Andorra Kids Film Festival, un certamen que en la seva primera edició va aconseguir aplegar milers d’espectadors. Els responsables de la mostra han explicat que un dels seus objectius és despertar l’esperit crític dels més joves i formar nous espectadors que adquireixin l’hàbit del cinema.
 
Podem estar satisfets, doncs, del fet que aquí les manifestacions culturals tenen un dimensionament prou important. Massa cops la cultura queda lluny de les prioritats dels polítics. A Andorra tenim la sort, però, que amb la iniciativa privada i el suport de comuns i Govern, encara que amb limitacions, hom pot gaudir d’una extensa oferta cultural. Hi haurà qui es queixarà que no es fa prou en aquest àmbit, i la inquietud és prou legítima. Ara bé, cal ser realistes i circumscriure les accions culturals a la nostra realitat i a la nostra petitesa. Si féssim una anàlisi comparada, probablement el nostre país no en sortiria gens malparat. Tot i això, però, cal que continuï i millori el suport institucional per enaltir la cultura i tots els sectors relacionats.
 
Properament, la ministra de Cultura oferirà una compareixença pública per explicar les línies directrius del seu ministeri durant aquesta legislatura. Estarem pendents de quines són per comprovar si realment la cartera de Cultura deixarà de ser la germaneta pobra de les carteres ministerials. Aquesta seria una excel·lent notícia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT