PUBLICITAT

Teatre a Almagro

Suposo que tots els aficionats al teatre coneixen, ni que sigui d’haver sentit parlar d’ell alguna vegada, el Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Almagro que es desenvolupa a aquesta ciutat durant el mes d’agost. Un dels festivals de teatre més famosos a Espanya, juntament amb el de Mérida, i una cita ineludible per a tots els amants del teatre clàssic.
 
Però, a Almagro, tenim moltes més oportunitats de gaudir del teatre. Una d’aquestes és la celebració del XV Festival Iberoamericà de Teatre Contemporani d’Almagro. A més, d’una bona programació durant tota la temporada teatral.
 
Aquest darrer festival es dedica a la difusió de lo millor que es fa a l’escena iberoamericana a España, América i Europa. Així, la ciutat d’Almagro s’ha anat, a poc a poc, convertint en el punt d’encontre del teatre que actualment impulsa l’escena contemporània iberoamericana.
 
L’esdeveniment es desenvolupa entre l’1 i el 18 d’octubre a les sales del Teatre Municipal i del Teatre Laboratorio La Veleta d’Almagro. La possibilitat del contacte directe entre els professionals i la gent del teatre amb el públic i els visitants que acudeixen a la cita és un dels trets que fa més especial aquest festival. Així, s’aconsegueix fer d’aquest encontre teatral un intercanvi d’experiències, de teories i de punts de vista que produeix un enriquiment entre tots els participants i que a més promou la convivència de las formes teatrals amb la música, la dansa, la performance, la joglaria i l’espai reservat, en cada edició, als nens, aquests espectadores tan especials.
 
Entre tota la programació del FITCA destacar obres com, per exemple ‘El Quijote cabalga de nuevo’de Claudia Massoto que serà representada per la companyia espanyola  de teatre Arte Fusión el dilluns 12 d’octubre al Teatre Municipal, ‘Calisto’ de Julio Salvatierra , ‘Bodas de Sangre’ de Federico García Lorca, ‘Los caminos de Federico’ que abasta diferents textos del abans esmentat poeta o ‘Federico-La Habana-Lorca’ un espectacle inspirat en Lorca a càrrec de la companyia Galiano 108. A més de varis espectacles infantils com ‘El Canto de la Cigarra’ de Juglar Teatro.
 
Una altra alternativa teatral d’Almagro és gaudir d’una visita teatralitzada al seu corral de comèdies. Aquest espai, que va ser declarat Monument Nacional l’any 1955, manté l’estructura original dels corrals de comèdies del segle XVII i, a més, és l’únic conservat integrament. De veritat, val la pena anar a visitar-lo. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT