PUBLICITAT

Oposició retardada

Escoltava l’altre dia declaracions d’alguns membres de l’oposició defensant les seves actuacions perquè és el seu dret denunciar i reclamar, a les diferents administracions, qualsevol fet que considerin que no s’està executant correctament. En aquest sentit, crec que ningú mai ha posat en qüestió la tasca del paper de l’oposició; en tot cas les maneres, les formes, el moment i la intencionalitat; però cal reconèixer la seva feina, molt important, i que sense ella possiblement la política no tindria gaire sentit en un govern de majoria. 
Tots tenim clar el concepte d’oposició o ens en fem una idea vaga. Torno a insistir que el poble no és ximple. I jo proposo: l’oposició té clar quin és el missatge de responsabilitat política, a totes les parròquies, que ha d’haver treballat durant quatre anys i que ara, a mesos d’eleccions comunals, no pot florir del no res?
De la mateixa manera que es busquen responsables per un fet en concret en una parròquia en especial, també n’hi hauria d’haver pels que no compleixen la seva paraula o bé la compleixen a mitges. I sí, hi ha 6 parròquies més a Andorra d’oposició. Però aquest punt de vista introspectiu no es gaire comú en segons quines files. Veure palla en l’ull de l’altre i recordar-li, a quatre mesos de les eleccions i no durant els 4 anys de legislatura, és una pràctica molt comú en una oposició oportunista. I això no té res a veure amb el dret de dir si una administració fa les coses bé o malament.
No entraré en valoracions de la situació a Escaldes perquè només qui ho està vivint té realment dret a opinar, però si que faré una comparativa amb la parròquia a la que visc. A Santa Coloma, fins ara, estàvem (i estem) farts de veure com els nostres carrers s’omplien d’aigües fecals cada cop que el clavegueram no podia absorbir l’aigua pluvial. En totes les ocasions hem estat els propis veïns qui hem estat ajudant a tapar les entrades a les cases i la dels negocis, amb l’aigua fins als genolls. Hem reclamat una i altra vegada les solucions que el poble necessitava, enfrontant-nos sols a les administracions i exposant-nos a l’opinió pública, igual que ho ha fet el Centre Històric, l’Avinguda Meritxell, Prada Ramon... Sense el suport d’alguns opositors, amb un sou a final de mes, que ara reclamen el dret a dir el que l’administració fa o deixa de fer.
Es parla que la situació viscuda a Escaldes en el segle XXI no es pot permetre. Sense menysprear la situació que viu la gent d’Escaldes, viure plens d’aigües fecals, sí? Els que més assenyalen amb el dit acusador s’han parat a pensar on estaven quan a Santa Coloma vivíem una situació denigrant? O a la parròquia d’Andorra la Vella no hi ha oposició per a denunciar tal situació? Potser els tornarem a veure en campanya electoral, ben aviat. D’ençà generals, no els hem vist més. Em sembla molt injust, sincerament. I sí, també oportunista i populista.
Prou de ser hipòcrites i una vegada per totes cal estar a l’altura de les circumstàncies, ser objectiu, respectuós amb i per les persones i amb la seva feina i, en especial, saber reconèixer quan s’ha estat al costat de la ciutadania i quan no. I n’hi ha, que no hi han estat. És un fet i els resultats es veuran a les urnes. Potser tornarem a dir que els mals resultats són a causa de tercers. Per últim, m’agradaria donar tot el meu recolzament al sr. Eduard López Mirmi. No entraré si ho ha fet millor o pitjor, no sóc qui per a valorar la feina tècnica, però empatitzo plenament i perfectament amb ell, especialment en ser el centre de crítiques d’algunes persones que acusen sense saber amb paraules sense fonament i retardades.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT