PUBLICITAT

Pobles que es venen

Hi ha massa pobles que actualment estan en venda o que estan en fase de ser habitats de nou al cap de molts anys d’estar deshabitats, però també pobles (com Gosol, al Berguedà) que actualment esta oferien llocs de feina per que famílies a l’atur si s’hi estableixen per tal que amb als seus fills contribueixin a evitar al tancament de l’escola .

Tot això és un síndrome clar de la deixadesa de totes las administracions envers las poblacions de muntanya , de la falta d’inversions en unes mínimes infraestructures i ala falta de perspectives  econòmiques per la població d’aquets indrets. Població que davant les poques sortides laborals i buscant un futur millor van haver d’abandonar els seus nuclis de població .
 
Per sort, sembla que actualment la gent de las grans ciutats torna a estar interessada en tornar a dona vida en aquestes poblacions o nuclis.
 
Però la gent que portem anys vivint en aquestes contrades, hauríem d’avisar a aquesta gent, que són urbanites de la gran ciutat, que en aquestes poblacions no es disposa de superfícies comercials per anar a fer la compra a qualsevol hora del dia, que també han de tenir en compte que la campana de l’església toca  cada 15 minuts sigui l’hora que sigui i que les vaques i la resta de bèsties produeixen un producte molt bo per fer adob per als camps i que aquest producte fa molta pudor segons com, i que són els fems que de vegades un se’ls pot trobar al mig dels carrers i las places dels pobles que es venen per 700.000 euros.
Alhora, si els ofereixen un lloc de feina, seria convenient també a que s’acostumin a les vaques no distingeixen els diumenges dels dimarts o sigui que s’han que munyir cada dia, que elles no descansen ni als caps de setmana i que segons com a casa teva et pots trovar amb  visites inesperades o una mica fatigoses d’animals que comparteixen amb tu la muntanya. Cal saber a més, que segons quines necessitats tinguis t’hauras de desplaçar 10 o 12 Km, o també pot passar que a l’hivern et quedis incomunicat uns dies per la presencia de la neu .
 
De totes maneres benvinguts siguin aquets nous inquilins d’aquestes poblacions, que tornin l’alegria a aquestes poblacions 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT