PUBLICITAT

O feirᾶo portuguès

Dissabte passat vaig tornar a anar a aquest petit mercat i m’ha agradat molt. Trobo que l’oferta al bar, enguany, era molt millor que la de l’altra edició. No obstant això, no hi havia gaire gent i menys parades per comprar productes portuguesos. Suposo que serà per la calor que fa. L’oferta gastronòmica incloïa molts àpats típics portuguesos: ‘bolinhos de bacalhau’, ‘pataniscas’, ‘feijoada’, ‘bifanas’, ‘moelas’, ‘rissois’, etc. El vi ben fresquet i servit als bols típics del país –’tigelas’. Per a les postres ‘pasteis de nata’ i vi d’Oporto. I, tot això amenitzat amb música i dansa portugueses. Un bon pla per dissabte al migdia que ens va organitzar el Grup de FolKlore Casa de Portugal.
 
Aquesta vegada, doncs, aprofitaré l’ocasió per parlar-vos de dos dels mercats portuguesos que més m’agraden: el ‘Mercado do Bom Sucesso’ i ‘Mercado de Bolhão’ a la ciutat d’Oporto.
 
El Mercat do Bom Sucesso, situat al barri amb el mateix nom, és un espai que aglutina algunes de les referències gastronòmiques més populars i avantguardistes no només de Portugal, sinó també del món. Encara que una mica allunyat de la zona turística, va guanyant, a poc a poc, un major nombre de visitants, atrets per l’ampla oferta gastronòmica. A més, al seu interior, on abans hi havia les clàssiques paradetes de peix i fruita, ara hi ha botigues al detall i restaurants que ofereixen aperitius, begudes i productes gourmet. Així que allà podràs gaudir des d’un bon garrí rostit, fins a tapes i hamburgueses d’allò més originals.
 
Parlant del Mercat de Bolhão comença a ser un dels espais de referència pels foodies, terme anglès que s’utilitza per a designar als aficionats amateurs al menjar i la beguda, de tot el món. Molt cèntric, es tracta d’un típic mercat portuguès amb les seves paradetes d’artesania portuguesa, queviures, etc. Encara que sempre apuntalat i esperant que s’acabin les seves obres començades ja fa molt de temps i mai continuades, amaga un encant molt especial amb el seu bell colorit i recorda un mercat d’una altra època molt més antiga. Al seu interior, per un preu molt econòmic, pots menjar molt bé en una de les tres marisqueries que hi amaga. A mi, tot i els contratemps, l’ambient d’aquest mercat m’encanta. Sempre que vaig a Oporto aprofito per fer-hi una passejada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT