PUBLICITAT

Graduació

És temps de canvis d’etapa. Els estudiants, petits i grans, és graduen i comencen nous camins. Jo no puc parlar de acabar els estudis universitaris, màsters, o doctorats, però puc parlar de la primera gran etapa: l’escola secundària (ESO i Batxillerat).  L’escola secundària es una etapa de creixement, físic i psicològic, i ens marca per tota la vida. Les experiències que vivim en aquesta etapa i el que aprendrem de elles, faran uns bons ciments per construir la nostra personalitat. Els valors i morals que adquirim en aquesta etapa, els carregarem de per vida. La informació que aprenem en aquesta etapa és vital per continuar la nostra educació, i els professors que ens han ensenyat, ens marcaran per sempre.
 
En general, l’educació secundària és una etapa fonamental en la nostra vida. Quan comences l’ESO, s’obren les portes de l’etapa de provar coses noves: troben al primer amor, ens barallem per primera vegada amb algun amic o amiga, fem deures sols, tenim el primer acte de rebel·lia, solidifiquem els nostres grups d’amics, comencem a ser independents... en fi, si la universitat és per experimentar, la ESO i el batxillerat son per fer coses bàsiques per primera vegada. 
I quan l’educació secundaria s’acaba, ens sembla que no hi ha res després de la graduació: estarem separats dels nostres amics, trobarem a faltar als nostres pares si anem a la universitat fora d’Andorra, se’ns farà dur quan els professors no es sàpiguen el nostre nom perquè hi ha molta gent, etcètera. 
 
Ara que ja ens hem graduat, toca buscar nous camins, noves coses que fer per primera vegada, nous riscs per prendre, i noves aventures a viure. Ara, una nova porta s’obre i una altra etapa comença i, ja sigui universitat, FP, algun altre tipus d’estudi, o el món laboral, els següent passos que farem ens faran més forts, més segurs i més independents. Desitjo tota la sort del món als meus ex-companys de classe (el curs de graduats del 2015 al col·legi Sant Ermengol) en els nous camins que els esperen i... Felicitats, graduats! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT