PUBLICITAT

El Fòrum reneix amb força

Potser ho has vist a la premsa, televisió, alguna xarxa social o ho has sentit a la ràdio. Potser alguna amiga o amic teu t’ho ha comentat. Potser el nom et sona. Potser te’n recordes que ja va existir un ens Andorra que portava el mateix nom. O fins i tot, potser coneixes alguna o algun de les i els joves escollides i escollits per liderar aquest nou projecte.
Aquestes són només un grapat de les vàries possibilitats o situacions que ara m’imagino i que potser han permès que coneguis de què t’estic parlant quan em refereixo al Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra, també conegut per les sigles FNJA.
No obstant això, potser a tu lector no et sona a res això del Fòrum, sent aquesta la primera vegada que llegeixes al voltant de l’existència d’aquest. Per aquest motiu, faig ús d’aquest espai del Periòdic per explicar-te que el conegut pel nom de FNJA o Fòrum és una entitat pública gestionada exclusivament per joves i adreçada únicament a aquest col·lectiu, que inclou la franja d’edat entre 16 i 29 anys.
També, t’interessarà saber que aquest ens es va constituir el passat 25 d’abril del 2015, en la celebració de la 1a Assemblea del FNJA, gràcies a la participació d’una setantena de joves d’edats variades.
Ensems, també potser voldràs saber que en aquesta 1a Assemblea es van elegir els nous membres que formaran la nova Taula Permanent del FNJA (òrgan de direcció i control de l’entitat), els quals són: la Margot Aleix; el Joao de Melo; l’Adrià Espineta; el Joao Lima; la Laura Solsona i un servidor.
Altrament, m’agradaria informar-te que el passat 6 de maig, els membres de la Taula Permanent ens vam reunir per tal de fer l’elecció dels càrrecs de President, Secretari, Tresorer i Vocals, tal i com marca la llei 39/2014, de l’11 de desembre, del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra. En aquest sentit, les persones elegides per encapçalar aquests càrrecs van ser les següents: President: Joao Lima; Secretari: Adrià Espineta; Tresorer: Joao de Melo i Vocals: Margot Aleix; Laura Solsona i Roger Padreny.
Tanmateix l’elecció i diferència de càrrecs, vull que sàpigues que aquesta diferència no existeix ni en la voluntat ni en les ganes de tirar endavant aquest projecte. Perquè tots els membres d’aquest grup de sis som un i tenim ganes que la joventut d’ara i la de les generacions pròximes, gaudeixi d’una eina que representi els seus interessos tan a nivell nacional, com internacional.
En escreix, crec que és important que coneguis que, al ser aquests sis membres elegits per composar la 1a Taula Permanent del nou FNJA, la mateixa llei citada anteriorment preveu, en la disposició transitòria segona, que siguin aquests sis primers elegits qui elaborin els nous estatuts del Fòrum, en un període màxim de sis mesos des de la constitució del FNJA (concretament, des del 25 d’abril del 2015). Uns estatuts que complementaran la llei, faran viable la funcionalitat del Fòrum i que, com estableix la disposició tercera de la llei 39/2014, hauran de ser aprovats per l’Assemblea General. Altrament, informar-te també que els estatuts podran ser modificats en un futur, si aquests no s’acaben d’adaptar a la realitat del moment.
Per una altra banda, també vull que siguis coneixedor que des de la Taula Permanent ja tenim pensades un bon grapat de propostes i projectes a tirar endavant, un cop aprovats els estatuts. Concretament, si a l’Assemblea del FNJA li sembla correcte (recordem que és l’únic òrgan decisori del Fòrum), estem treballant en la creació d’una borsa de treball que permetria als joves tenir un accés amb més facilitats al mercat de treball. També, considerem que cap jove s’ha de privar d’estudiar per qüestions econòmiques. Per la qual cosa, també ens agradaria aconseguir una ampliació de les partides pressupostàries destinades a les beques públiques. Com he dit, aquestes són dos principals propostes de les vàries que tenim pensades un cop s’aprovin els estatuts, però qui decidirà portar-les a terme és l’òrgan més legitimat a fer-ho, és a dir, l’Assemblea General del FNJA.
Finalment, t’informo que el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra estarà present en la Festa de la Joventut del Comú d’Andorra la Vella, d’aquest pròxim dissabte 13 de juny. Si mai tens algun dubte, vine al nostre estand i a més de poder parlar i expressar les teves qüestions als membres de la Taula Permanent del FNJA, també podràs escriure en una gran pissarra les teves propostes i/o idees que vols que el Fòrum dugui a terme.
Si ets jove, t’ha agradat el que has llegit i vols tirar endavant aquest projecte, no dubtis a assistir a la pròxima Assemblea i ser partícip del FNJA!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT