PUBLICITAT

L'afer BPA necessita solucions

Dijous passat les portades dels rotatius de pagament nacionals destacaven el que, malauradament, és el tema més candent de l’actualitat a casa nostra: l’afer BPA. El curiós del cas, però, és que el tractament de la informació i les conclusions que el lector podia extreure’n, llegint les dues publicacions, eren gairebé diametralment oposats, la qual cosa no contribueix gens ni mica a asserenar la situació.
 
Ambdós diaris s’esforçaven a aportar evidències, en un o altre sentit, que confirmessin les conjectures que, de manera més o menys interessada, llancen a la llum pública. Ara bé, el que realment és una evidència és que les especulacions en la determinació de culpables, que tard o d’hora caldrà determinar, no solucionen el problema. De fet, el que ara urgeix és determinar la solució d’aquest problema. Una solució que hauria de ser la menys perniciosa per a tots els afectats: treballadors, dipositaris i accionistes, principalment. L’angoixa i el patiment d’aquestes persones s’estan convertint, cada dia que passa, en quelcom insuportable, tot i que moltes d’elles, penso, han fet i fan uns esforços que van molt més enllà del dignament exigible. Calen solucions, ja!
 
Les picabaralles polítiques que es mouen en el terreny de les especulacions, les insinuacions i les estratagemes ajuden poc, per no dir gens, a aportar una solució. És evident que caldrà determinar per què hem arribat fins aquí; on i per què han fallat els mecanismes de control; qui ha d’assumir responsabilitats; si les actuacions que s’han portat a terme són les adients, i molts altres detalls. És prioritari, però, donar una sortida a la situació actual i establir els mecanismes perquè una situació similar no es torni a repetir al país.
 
Aquests tres processos (aportar solucions, prevenir de cara al futur i depurar responsabilitats) es poden determinar en el si d’una comissió especial al Consell General, com la que proposem Liberals d’Andorra. Una comissió d’enquesta, l’equivalent a una comissió d’investigació en altres països, proposada per altres formacions polítiques, només ajuda a determinar i depurar responsabilitats, però deixa de banda el que ara és realment necessari i no dóna resposta a les demandes de tots els afectats.
 
La solució que es proposi no es pot dilatar més en el temps, ja que cada dia que passa s’agreuja la situació una mica més. Ara l’AREB, aquest organisme de nova creació, és qui té la paraula, i hauria de ser el Govern el primer interessat a trobar vies de sortida vàlides i expeditives. Són ells els qui ostenten el poder i són ells els qui tenen un grup parlamentari amb majoria al Consell. Des del primer dia, el nostre grup parlamentari així ho ha exigit i així ho continuarà exigint perquè l’afer BPA és un tema que no se circumscriu només als afectats directes, sinó que, malauradament, també afecta i afectarà tot el país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT