PUBLICITAT

La creativitat

La creativitat és la forma d’expressar-se un mateix, fent servir l’originalitat i la imaginació, i encara que es diu que per ser creatiu, cal tenir un talent innat, això no és veritat, perquè cada persona té la capacitat de ser creativa en una àrea diferent molt concreta.

Ser creatiu és un atribut molt apreciat en nombrosos àmbits, no només en els artístics. Els nens són capaços de veure el món amb uns altres ulls, d’interpretar la realitat a la seva manera i de convertir l’ordinari en extraordinari. La creativitat infantil és una capacitat que si no s’estimula corre el perill de bloquejar-se i desaparèixer a mesura que el nen va creixent. Per això, és molt important fomentar-la al més aviat possible.

Des del punt de vista educatiu, la creativitat és també un talent cada vegada més valorat. Ser creatiu a l’escola ajuda als alumnes a trobar diferents solucions per a un mateix problema, una capacitat que els fa ser més resolutius en la seva vida.

Per tal de poder arribar a estimular la creativitat dels nostres fills, és bàsic conèixer els seus interessos. Per exemple, si sabem que al nen li agrada el teatre, podem fer que representi un bomber o al seu personatge preferit; si el que li agrada es la cuina, podríem suggerir-li que faci un pastís; o, si el que li crida l’atenció és cantar, podem animar-lo a que inventi una petita coreografia.
Hi ha moltes més idees que es poden aplicar per arribar a aconseguir que els més petits de casa siguin més creatius. Una d’aquestes propostes seria crear un espai, en un racó del seu dormitori, on els nens puguin expressar lliurement la seva creativitat. En aquest lloc podem col·locar murals en els quals puguin pintar amb llibertat, posar un petit bagul on puguin amagar els seus misteriosos tresors, etc.

Una altra activitat que potencia molt la creativitat i la imaginació, com tothom sap, és la lectura. Per augmentar els beneficis creatius d’aquesta activitat, els adults podem proposar als petits que imaginin finals diferents per les seves històries favorites o demanar-los que relatin una de nova canviant alguns dels esdeveniments de la narració. Altra opció, seria apuntar-los a un taller d’art. En aquests tallers, el nen pot desenvolupar la seva creativitat a través de la realització de diferents tècniques artístiques com collages, escultures, gravats, tècniques mixtes, etc. El més importat de tot, és arribar a trobar una activitat que, a més de agradar-li i divertir-li, aconsegueixi incentivar la seva creativitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT