PUBLICITAT

No a les Intromissions des de Madrid

Encara que jubilada de les meves classes, sempre m’he sentit vinculada al món de l’ensenyament i he de dir que les darreres declaracions del ministre Wert m’han tret de polleguera. tot i que aquest  ministre, ens te acostumats  a les seves atjagayades. La protagonitzada darrerament ha estat sonada, al comparar la situació del castellà a la Catalunya actual amb la del català durant el franquisme. Al Parlament de Madrid els diputats  catalans Tardà, Coscubiela  i algun altre li han fet una bona repassada a les  seves mentides; no obstant la majoria absoluta del PP  no ens permet cap possibilitat. Som molts els catalans que ens hem indignat, com s’atreveix a dir una mentida tan esperpèntiques.?  
No pot tergiversar la Història  com si res; jo que  tinc mes de 70 anys vaig aprendre a escriure en català quan en tenia més de trenta,  vaig fer tots els meus estudis des de la primaria fina a les oposicions a professora d’Història en castellà. Encara avui en castellà no faig cap falta d’ortografia, cosa que no puc dir del català. i com jo tantes i tantes persones que pensem clarament que el ministre Wert i el PP volen continuar amb la seva política de crear problemes a l’ensenyament  a casa nostra i trencar la cohesió de la societat catalana.  Una vegada més  és una agressió intolerable al nostre sistema educatiu i a la nostra convivència; de passada podem presumir que els nostres alumnes treuen  a la selectivitat més bones notes de castellà que els seus companys d’ Espanya endins Les paraules ofensives i falses van seguides de decrets i sentències que fan créixer la nostra indignació i per tant cal actuar en contra d’aquesta política per defensar l’escola catalana. L’aplicació de la LOMSE (llei Orgànica de millora de  la qualitat de l’ensenyament) es un atac no solament a l’escola catalana sinó a la nostra sobirania.

Hi ha escoles que ja han adoptat per la insubmissió. però no és suficient Catalunya, mes ben dit el Govern de la Generalitat ha d’actuar en contra aquestes sentències avalat pel Parlament. Em plantejo la qüestió de la sobirania del nostre Parlament si desprès des de Madrid es passen pel forro les seves decisions, Ah i per acabar el memorial de greuges s’incrementa avui amb els toros, una qüestió que considerava superada; doncs estava equivocada ja que volen reintroduir els toros a Catalunya. Certament que no ho podem permetre. Intento analitzar el comportament del PP i crec que el seu raonament  és que com que saben que tenen perduts nous votants catalans,  excepte els fidels de sempre, atacant Catalunya i volent reintroduir la «Fiesta Nacion» podran obtenir vots d’alguns indecisos a la resta de l’Estat. Tot plegat és  intolerable, per això son importants les eleccions-. Hem d’anar a votar per dir prou a la intolerància de Madrid, a la intolerància de les retallades del govern de CIU, a la Privatització de la Sanitat  perquè ens cal defensar tant els nostres drets nacionals com els drets socials

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT