PUBLICITAT

Teràpies alternatives

El cap de setmana passat a La Seu d’Urgell es va celebrar la Fira de Teràpies Alternatives Conciencia’t. Encara que es tracta d’un fira molt jove l’oferta va ser bastant variada. Així podíem trobar des de massatges dels més variats i tallers adreçats al públic, fins a tastes de tractaments per curar certes malalties. A més hi havia parades on podies comprar encens, pal de sant en diferents formats, cremadors, etc.
Si el que volies és fer una petita pausa entre les diferents ofertes de tractaments també podies anar al bar de la fira a prendre una cervesa artesanal o menjar alguna cosa per tal de fer passar la gana. A l’hora de dinar, trobaves diverses ofertes de menús elaborats per alguns restaurants, entre els el del Parador de la Seu, que es van afegir a aquesta iniciativa oferint àpats saludables durant aquests tres dies.
Trobo que la creació d’aquesta fira és una iniciativa bona. Crec que és necessari fer conèixer certes teràpies que poden ajudar molt a les persones a millorar la seva salut tant física com a mental. Però, la meva pregunta és: On es troba la línia de separació entre el que realment són teràpies alternatives i tot un seguit de tècniques que sobrepassen aquesta finalitat i més bé serveixen per enganyar a la gent. Perquè, per exemple, no veig normal que es comparen els beneficis d’una bona meditació amb una tirada del Tarot, que ja entra dins del món de l’endevinació i la bruixeria. Coses com aquestes mai no haurien de barrejar-se per tal de no treure a les verdaderes teràpies la importància que realment mereixen. Perquè componen tot un món encara per descobrir i a la vegada per legalitzar amb la finalitat d’evitar els enganys de certes persones que diuen que curen certes malalties i que fan, com ja sabem, que aquestes persones malaltes abandonen els seus tractaments mèdics amb conseqüències de vegades funestes.
Així, que hauríem de tenir molta cura d’en mans de qui ens posen i de tenir molt clar que busquen veritablement aconseguir amb aquests tractaments, perquè hi ha coses que no ens poden solucionar per moltes promeses que ens facin en aquest sentit.
La veritat, és que amb algunes d’aquestes teràpies el que es fa és evitar certes malalties,  alleujar l’estrès o pal·liar la dolor o els diversos símptomes que pateixen els malats crònics aconseguint una millora notable de la seva vida diària. Amb aquesta finalitat podem trobar teràpies com l’acupuntura, la reflexoteràpia, la balneoteràpia, etc.
Però mai hauríem de confiar la nostra salut a algú que et promet curar-te d’una malaltia greu perquè d’aquesta manera estem trencant el subtil fil que separa la realitat del món dels xarlatans, curanderos i estafadors que només s'aprofiten de la debilitat de les persones malaltes per, fins i tot, arribar a enriquir-se ells mateixos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT