PUBLICITAT

La notícia del dia

Últimament sóc més conscient de les notícies que llegeixo, i de quines parlo amb amigues; i m’he adonat que tant jo, com la majoria de la població ha de revisar els seus valors. El ¡ 24 d’abril, en Bruce Jenner va acceptar la seva transició de gènere dient «sóc una dona», en una entrevista de la ABC News. Per molts, no tant ficats en el món de les celebritats, en Jenner és un desconegut. Bé, us el presentaré: Va guanyar l’or en decatló als Jocs de Montreal al 1976. Després, es va convertir en una celebritat a Estats Units, i a l’any 1991 es va casar amb la Kris Kardashian (ara Kris Jenner), que és la matriarca del famós clan Kardashian. L’entrevista ha revolucionat el país i està ajudant a molts transsexuals, ja que envia un missatge d’amor i acceptació.

Fins a aquí tot be; però ens estem oblidant d’una coseta. Mentre tot el món estava pendent de l’entrevista i parlant d’ella amb tot el món que coneixia, hi ha hagut un terratrèmol de 7.9 graus en l’escala de Richter que ha acabat amb la vida de més de 4.000 persones, hi ha agut una amenaça de bomba a la Estàtua de la Llibertat i s’han acomplert 100 anys des de el genocidi d’Armènia.

El dilluns 27 d’abril vaig anar a classe preparada de parlar de el terratrèmol a Nepal i del ensurt que s’havien emportat alguns familiars meus per allò de l’Estàtua de la Llibertat, però tot el món volia parlar de l’entrevista d’en Bruce Jenner. Primer vaig pensar què era normal, els adolescents només volen parlar de famosos, però després de la meva classe de Llei Constitucional vaig descobrir que la realitat era molt diferent: No eren només els adolescents, era la gran majoria d’Estats Units. Hi han hagut diferents ‘Top 10’ de noticies recents, però a casi totes les llistes, l’entrevista d’en Bruce està per damunt que el terratrèmol.

Amb tot això vull dir que ens tenim que plantejar que és més important, perquè no pot ser que de la única cosa que la gent parla sigui de celebritats. Tenim que recordar que els números que surten a les notícies de terratrèmols i catàstrofes naturals, així com atacs terroristes i més, no són només números, són persones reals que han mort. Però suposo que res sembla important fins que no toqui a casa (o això és el que pensa la majoria), perquè estic segura de que si el terratrèmol hagués estat a Estats Units, els Americans oblidarien en Bruce Jenner més ràpid que un nen trapella oblida que té deures. Us convido a tots a pensar a quines notícies els hi donem importància i de quines en parlem i debatim.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT