PUBLICITAT

Fiasco: molts han perdut

CESAR GARCIA

Acabat l’afer del Cor Nacional de Petits Cantors caldria preguntar-se qui ha sortit beneficiat. Ho desconec. El que sembla clar es que molts han perdut. Uns han estat agreujats, els altres han estat incorrectes, uns altres s’han manifestat amb claredat, altres s’han cremat.

La sensació es que pràcticament tothom ha sortit perjudicat. La primera, Catherine Metayer que ha perdut el seu lloc de treball després d’haver estat acusada gratuïtament d’apropiació indeguda. La segona la ministra Susanna Vela que s’ha vist embolicada en un assumpte cultural transformat en polític i que va deixar de ser particular per convertir-se en col·lectiu i del que n’ha sortit malparada.

No ha portat bé les coses i la reforma que es pretenia fer al Cor Nacional li ha esclatat a les mans. Si no ha estat ella l’autora de les mesures i ho ha fet algú del seu equip s’ho hauria de fer mirar. El tercer perjudicat és el cap de Govern que ha hagut de calmar una tempesta política que ha acabat carregada en el deure d’aquest Govern; una més quan les coses pinten malament pels actuals directors del nostre país. El quart ha estat Josep Dallerès que amb les seves declaracions s’ha trobat amb l’enemistat d’alguns companys de partit, obrint un front dintre de casa seva. El cinquè el Cor Nacional que com a tal ha desaparegut perquè, per bé que la exdirectora hagi estat substituïda per altres directors, els components del cor, és a dir, els petits que canten, han desaparegut i a hores d’ara el Cor és uns ens fantasma. Ja es veurà com porten a terme una direcció tres persones diferents. Ha quedat clar que fer les coses d’aquesta manera no serveix per res més que no sigui emmerdar. No pot ser que la forma de canviar-les sigui ensorrant persones, institucions, crèdits polítics. El responsable o responsables de tot això haurien de fer una reflexió profunda sobre la seva manera inadequada d’actuar, vistos els resultats. Tot plegat és un bon exemple de com no s’han de fer les coses. A Pirro, el general grec, un dels seus el va felicitar per una nova victòria. La resposta del militar va ser paradoxal: «Una altra victòria així i estarem perduts». H

Historiador

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT