PUBLICITAT

L’Assemblea del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra

D’aquí menys d’un mes, el dissabte 25 d’abril del 2015 a les 18 hores, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, es celebrarà la 1a Assemblea dels Joves del nou Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra. Una assemblea, que al ser la primera, tindrà el caràcter de constituent.
 
D’aquesta manera, l’Assemblea inclourà com a punt principal de l’ordre del dia, l’elecció dels nous càrrecs a la Taula Permanent de l’entitat (òrgan de direcció i gestió del FNJA). Per tant, amb aquesta assemblea, l’ens es constituirà i es posarà altre cop en funcionament.
 
L’Assemblea és fruit d’una imposició legal del projecte de llei per la creació del nou Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra, que es va aprovar el passat 11 de desembre del 2014. Una llei que, entre varis canvis, ha establert l’Assemblea citada com a pilar de l’organigrama i funcionament de l’entitat pública. Una llei, que estableix que s’ha de convocar aquesta Assemblea en un determinat període de temps perquè es constitueixi l’altre òrgan citat, la Taula Permanent.
 
En aquest sentit, sóc pesat i em reitero en la importància d’aquest canvi, ja que a partir d’ara, l’Assemblea serà l’únic òrgan que prendrà les decisions del Fòrum, i com també s’ha dit, l’elecció dels membres que formaran l’òrgan de direcció i gestió del FNJA. Una Assemblea que esdevé un òrgan de base participativa personal i que representarà tot el col·lectiu jove, entre 16 i 29 anys, d’Andorra. Dic tot, perquè aquesta engloba i representa tant les i els nacionals andorranes i andorrans, com les i els residents. Aquestes i aquests joves que participin en la primera assemblea, podran a més de votar, ésser candidates i candidats a la Taula Permanent. Per aquest motiu, si ets jove i estàs dins la franja d’edats citada, la teva participació és determinant.
 
En concreció, si encara no saps exactament què és això del FNJA, només has de tenir una idea bàsica: és el mitjà institucional entre la joventut d’Andorra i les institucions del coprincipat. És  a dir, és l’eina o mecanisme que, a través del que s’hagi votat a l’Assemblea dels Joves, transmet a les institucions andorranes, les propostes; neguits o qualsevol qüestió que afecti a les i als joves.
 
Així mateix, tu jove d’Andorra, podràs sobreentendre pel que he dit, que paraules com “propostes”; “neguits” o “altres qüestions” són paraules molt àmplies. Si ho són, és perquè amb aquestes vull transmetre’t que el FNJA no té un contingut tancat de temes que es poden tractar, sinó que es tractaran aquells que tu vulguis tractar, aquells que totes i tots, les i els joves, volem que es parlin. Per aquest motiu, reitero la importància que puguis participar en aquesta 1a Assemblea dels joves del pròxim 25 d’abril a les 18 hores, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
 
Si mai vols saber més informació, fes-te amic del FNJA al Facebook i al Twitter, i segueix-ne la seva actualitat. A més a més, et deixo aquí les dades, on joves com tu, farem visites als diferents centres educatius de batxillerat, formació professional i la UDA per explicar-te millor què és el FNJA i el contingut de la pròxima Assemblea dels Joves. En aquest sentit, et deixo aquí els dies i hora de les diferents xerrades: Dia 13 d’Abril del 2015: 10h45-FP Aixovall; 11h30-UDA; 14h-Sant Ermengol; 19h-Formació d’Adults (Aixovall). Dia 14 d’abril del 2015: 10h05-Institut Espanyol; 13h30 i 14h30- Escola Andorrana de Batxillerat; 19h30-Institut d’Estudis Andorrans de Barcelona.  
 
Demostrem que el tòpic que “al jovent no li preocupen els afers públics” és mentida. Participa i forma part de l’Assemblea del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT