PUBLICITAT

Els mantres

La paraula mantra prové del sànscrit i el seu significat literal és el d’alliberar la ment. Els mantres són síl·labes, paraules o grups de paraules sense un significat o definició específica que es repeteixen moltes vegades. A part dels seus aspectes vibracionals que generen una energia molt benèfica, diuen que els mantres serveixen per enfocar els nostres pensaments i, com a resultat d’això, produir un assossegament de la ment. En concentrar-se en la repetició continua dels sons, tots els altres pensaments s’esvaeixen a poc a poc fins que la ment queda clara i tranquil·la. Existeixen mantres per allunyar els mals pensaments, relaxar-se, etc.
Tots els mantres contenen vibracions molt altes que es repeteixen un determinat nombre de vegades amb un propòsit específic, i per la freqüència que produeixen, tenen el poder d’enfocar la ment cap a un objectiu i motivar els canvis necessaris per tal de arribar a assolir-ho.
Aquests mantres es poden repetir en veu alta o mentalment i freqüentment acostumen a utilitzar-se juntament amb mandales, pal de sant i altres eines de meditació.
Encara que un dels mantres més populars sigui el tradicional Om, que segons l’hinduisme és el so creador de l’univers i el principi de l’existència, jo ara voldria parlar-vos d’un altre mantra molt interessant: el RA MA DA SA SA SE SO HUNG.
Segons afirmen les creences hinduistes i budistes aquest mantra és molt poderós i és capaç de crear un cicle complet donant-te poder per canalitzar l’energia curativa cap a tu i cap als altres, per això és conegut com el Mantra de la Sanació. Així, diuen que entre altres molts beneficis curatius serveix per sortir de la depressió, per canalitzar el poder dels teus pensaments, per sanar diferents òrgans del teu cos, i per atreure, cap a tu i els altres, la felicitat i la salut.
Si algú vol provar el poder curatiu d’aquest mantra, hauria d’imaginar-se una llum verda brillant al seu voltant mentre practica la meditació. Si no, també podeu fer com jo, que només m’agrada sentir-ho perquè el seu so em tranquil·litza i penso que això ja és un bon benefici per a la meva ment ja que em proporciona pau interior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT