PUBLICITAT

Oposició

Un cop superades les eleccions, és moment de fer balanços i que cada formació política tregui les seves conclusions respecte als resultats de la contesa electoral. Per bé que totes les formacions, tant les que han sortit guanyant com les que no, s’esforcen a fer-ne una lectura positiva, la veritat objectiva és la que, al cap i a la fi, tindrà cada ciutadà a títol individual. En tot cas, sempre és molt més agraït opinar sobre fets consumats que no pas sobre el que encara ha de passar, llevat que hom pressuposi tenir un do sobrenatural per llegir el futur.

En aquest sentit, fa pocs dies el líder de Demòcrates per Andorra vaticinava el que ell creia que seria una oposició «molt dura» dels qui passarem a ser la força majoritària a l’oposició, Liberals d’Andorra. No deixa de ser paradoxal que s’aventuri a definir com serà la nostra oposició sense tenir ni la més mínima idea de com, els vuit integrants d’aquesta oposició que mai no hem trepitjat el Consell General en qualitat de consellers, actuarem com a grup parlamentari. Es tracta d’una evidència més d’allò a què el cap de Govern ens ha tingut acostumats durant la darrera legislatura: afirmar a tort i a dret veritats absolutes sense el més mínim fonament.

Liberals d’Andorra és una formació plenament regenerada. El simple fet que, com dèiem, cap dels consellers electes no hàgim estat mai al Consell així ho demostra. Ja es veurà com acabarà essent l’oposició que portarem a terme i crec que cap de nosaltres no la pot vaticinar. Per a la tranquil·litat del senyor Toni Martí, però, sí que podem avançar que la nostra voluntat és exercir una oposició rigorosa i responsable, amb visió d’Estat, que permeti al nostre país avançar, compartint i donant suport a aquelles propostes que siguin positives per al nostre país, i denunciant allò que es pugui millorar. Serem exigents amb tot allò que faci referència a garantir la transparència, per evitar l’opacitat de molts afers, tal com ha passat aquests darrers quatre anys. I vetllarem pel benestar de les persones perquè, en un país de les nostres dimensions, poder ajudar tots els ciutadans que ho necessitin ha d’estar a l’abast de la mà.

Tal com deia el nostre president el dia 1 de març, un cop coneguts els resultats dels comicis, Liberals d’Andorra ha tornat per quedar-se. Volem demostrar, durant els propers quatre anys, a tots els ciutadans del país, i no pas només a aquells qui van dipositar la seva confiança en nosaltres amb el seu vot, que som l’alternativa de govern. Les accions del nostre grup parlamentari es faran amb visió d’Estat i la nostra acció com a grup opositor serà altament responsable. Se suposa que aquesta ha de ser la missió de qualsevol grup opositor i, de ben segur, serà la nostra. Es veu, però, que, per a alguns, fer la feina bé és «ser una oposició molt dura».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT