PUBLICITAT

El món sencer s’aparta quan veu passar una persona que sap on va...

Quan un pensa en el tipus de persona que vol que dirigeixi el seu país, ciutat, feina o fins i tot comunitat de veïns, té clar com vol que sigui: capaç, honesta, amb valors, dialogant, sensible als problemes de la gent... Personalment jo el que més valoro és que sigui algú que sàpiga cap on va. Que tingui clar què vol fer i com ho vol fer, i que ho faci.

El polític per definició ha de ser un home d'acció i com a tal ha de saber prendre decisions. I no només això, un cop preses ha de ser capaç de dur-les a terme. Per fer això ha de ser de caràcter fort, valent i sobretot honest amb si mateix per tal de no estar subjecte als tacticismes del moment.

Aquells que pel motiu que sigui no comparteixen la decisió que s’ha pres, acostumen a acusar aquestes persones, entre altres coses, de tenir poca flexibilitat, de ser autoritaris, de no saber o voler reconèixer els errors, de no saber escoltar les inquietuds de la gent, de només voler afavorir uns quants, ... I no dic que no pugui ser, però tot això és el que es pressuposa que ha fet i tingut en compte abans de la presa de decisió, i per tant analitzat i valorat en aquell moment. Ara bé, si un cop s’executa aquesta decisió comencen els dubtes i es van fent canvis segons com sona la música o com són les reaccions, la credibilitat i confiança en la feina i capacitat d’aquesta persona desapareix completament.

A casa nostra tenim exemples del que pot passar quan prens una decisió i ets o no capaç de mantenir-la i executar-la després. Un de molta actualitat és la peatonalització de l'avinguda Carlemany-Meritxell. En aquest cas podem veure un comportament molt diferent per part dels comuns implicats. El temps dirà si ha estat o no una decisió encertada però el que si és clar és que la manera en què el Comú d’Escaldes-Engordany ha gestionat aquest afer un cop va prendre la decisió, aguantant una critica ferotge d’un sector afectat, com a mínim li atorga credibilitat i força per tal de poder tirar endavant altres iniciatives en el futur que no tinguin un consens del 100%. Per l’altre cantó, tenim el Comú d'Andorra la Vella, que un cop va prendre la decisió de modificar la circulació a l'avinguda Meritxell en una línia semblant, es va fer enrere només dues setmanes després de posar-ho en funcionament. En aquest cas no podrem saber si aquesta va ser la decisió correcta o no ja que no es va deixar el temps suficient per poder-ho avaluar, però el que sí que és clar és que a partir d'ara, aquest Comú ho tindrà realment difícil per poder tirar endavant decisions no consensuades al 100% ja que qualsevol grup es veurà amb el dret de poder bloquejar una iniciativa i per tant limitar molt la seva capacitat d'actuació.

El món sencer s’aparta quan veu passar una persona que sap on va! Aquesta frase atribuïda a Antoine de Saint-Exupéry, reflecteix molt bé el que un espera dels seus polítics i que cada cop costa més de trobar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT