PUBLICITAT

Quin preu té la Seguretat Alimentària dels dinars dels nostres fills?

Fa uns dies sentia a la ràdio com a les escoles de Catalunya es permetrà que els alumnes puguin portar les seves carmanyoles. Aquesta tendència a l’alça ve promoguda per la situació econòmica que estem patint, on els pares ens plantegem cada dia com estrènyer més el cinturó per poder arribar a final de mes, fent front a totes les despeses, hipoteques i necessitats diàries, sense que tot plegat perjudiqui als infants. Perfecte. I a on està el problema? Doncs no és tan fàcil per a les escoles, doncs és aquesta (o l’associació de pares que la gestiona) la responsable de garantir la seguretat alimentària dels àpats que serveix cada dia als alumnes. I per aquest motiu disposen dels seus plans de prevenció de seguretat alimentària (plans d’autocontrol alimentari), que dia rere dia han d’anar portant a terme, i controlant des de que entren els diferents ingredients a la cuina, fins que surten els plats elaborats cap a les taules dels alumnes. Però que passa si ara els alumnes porten el dinar de casa? Qui garanteix la seguretat d’aquests plats? Si els hi fa mal aquest dinar (intoxicació alimentària), qui en serà el responsable?? Evidentment que el dinar que hi ha dins d’aquestes carmanyoles, preparat pels pares i mares dels nens, ha estat elaborat amb la major cura i carinyo, doncs cap pare i mare voldrà que el dinar del seu fill li pugui fer mal!!. Però s’ha de tenir en compte que al fer aquesta pràctica, es genera una perill en aquest aliment: que resta moltes hores a una temperatura ambient, on els bacteris que hi ha en aquest aliment aniran multiplicant-se  a elevada velocitat (recordem que els microorganismes es multipliquen molt ràpidament si la temperatura és entre 8ºC i 65º). Per tant, aquest dinar pot acabar sent un aliment perillós per l’infant, que li pot generar malestar (vòmits, descomposició, febre,...). Així, la solució no és fàcil. És per aquest motiu que donada la realitat econòmica, des de les escoles s’hagin de plantejar el posar neveres i microones a disposició dels alumnes per a poder garantir aquests seguretat alimentària dels infants i dels seus apetitosos dinars. Amb això volem dir que com a pares i mares, hem de tenir present que rere el preu del dinar del menjador escolar, no només ens estan garantint que cada dia donaran de menjar als nostres nens, sinó que també ens estan garantint una seguretat alimentària del producte alhora que també es fa sota les premisses d’una dieta equilibrada i nutritiva.  Realment és tan car el preu del dinar dels nostres nens??

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT