PUBLICITAT

La visita a cal metge

JOAN RAMON BAIGES

Demano cita al metge perquè se suposa que estic malalt. Un no va a l'uròleg per una cama trencada ni tampoc demana visita al metge si no és que hi ha un problema de salut. Em donen hora per al dia 13, una mica tard penso, perquè la malaltia ha acabat amb mi o ja estaré sa.

Les cues són un mal endèmic del sistema de salut públic del nostre país, sobretot en algunes especialitats i més concretament en alguns metges. En principi, hem de pensar que ningú s'apropa al metge per passar el temps. Sóc dels qui no agrada trepitjar la consulta del meu doctor perquè (perdoni'm l'expressió) ho considero una pèrdua de temps, en la més estricte lectura literal.

Anar a cal metge pot representar dues hores d'espera amb una mica de sort. N'hi ha que són més ràpids i s'ho ventilen en un moment, però és difícil trobar un terme mig. Les esperes a les consultes, amb les típiques revistes Hola, Semana o de motor per als homes, són terriblement avorrides. Un mira als pacients i espera que la seva consulta sigui de fàcil (ràpida) resolució. Els nostres companys a l'habitació juguen al mòbil, fullegen una revista o simplement esperen.

Insisteixo: tan complicat és programar les visites amb un temps d'espera raonable? No ho ensenyen això a la universitat? En fi, no vull allargar gaire perquè el meu metge de capçalera m'ha de visitar i prefereixo que estigui de bon humor. Això sí, que no em faci esperar molt. 

Periodista



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT