PUBLICITAT

Adrián coneix el Paradís

RAFAEL TORRES

Adrián, un nen de Vélez-Màlaga que pateix hidrocefàlia i malformacions severes a les mans, és capaç tot i això, o per això, de conduir-nos al Paradís, que el coneix bé perquè és el lloc del que ell ve i al qual pertany . Dit així, podrien creure els que no el coneixen ni l'han sentit que es tracta d'una exageració poètica o d'un excés sentimental, però qui això llegeixi no té més que buscar a la Xarxa el vídeo en què Adrián canta amb la seva germana meravellosa, per descobrir que en les anteriors paraules no hi ha exageració ni excés, ans al contrari. En aquest vídeo, filtrat a la Xarxa ningú sap com, el nen i la seva germana assagen, amb la petita ajuda d'una guitarra que algú al seu costat esquinça, la cançó Qué bonito que fa alguns anys ens va regalar la bona de Rosario Flores.

A més de estremir i plorar, perquè hi ha alegries que només poden cursar en llàgrimes, el que veu i escolta a Adrián Martín es veu, ja dic, automàticament transportat al Paradís, del qual alguns dubtàvem de la seva existència. Es tracta d'un lloc que, tot i ser aquí, es troba infinitament lluny de la barbàrie i la sordidesa que l'actualitat ens subministra, de les hordes de primats amb maldat humana que empuercan el futbol, dels pares i les mares que maten els seus fills o de la cruel i despietada acció d'aquest Govern que tant sembla odiar als espanyols. Aquest nen, aquest insigne nen que figura a les butlletes oficials com minusvàlid o discapacitat, té el poder, el màgic poder, de retornar el que necessitem i ens pertany, la capacitat de sentir, d'estimar, de gaudir, de superar-nos, de trobar les flors entre tanta merda, de manar sobre el destí escrit per altres o per l'infortuni, de fer-nos, en fi, humans no només pel costat xungo que ens obliga a conrear constantment.

Els pares d'Adrián, l'amor pel seu fill està en l'arrel del seu miracle, agraeixen els elogis que està rebent massivament, i preguen que ningú senti pena per ell, ja que és, diuen, el nen més feliç del món. I és veritat. 

Periodista



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT