PUBLICITAT

Centenari Vinyoli

FABIOLA SOFIA MASEGOSA

Avui, se'm presenta novament l'ocasió de parlar d'un poeta català no gaire conegut, però que realment val la pena de llegir, Joan Vinyoli. Recordo la sessió de poemes acompanyats d'un bon vi que va organitzar la Biblioteca d'Encamp i a la que vaig tenir el plaer d'assistir. Va resultar un recital meravellós tant per a l'esperit com per al cos.

Ara, la L'Àrea de Lectura Pública i de Biblioteques del Govern d'Andorra i la Biblioteca Nacional d'Andorra, per tal de celebrar el centenari del naixement del poeta, ens inviten de nou a gaudir d'una vetllada literària amb poemes d'aquest autor acompanyada també d'un bon vi, però en aquesta ocasió la degustació serà de caldos produïts en aquests país i podrem tastar la producció de Casa Auvinyà. L'acte, amb el títol d'Esperit de Vinyoli, tindrà lloc el pròxim divendres 14 al Centre Cultural la Llacuna a dos quarts de vuit de la tarda.

Però, no només Andorra, com era de suposar, s'uneix a aquesta celebració. Hi haurà actes per commemorar al poeta per tota Catalunya que tenen com a objectiu dos punts molt importants. Per un costat, difondre l'obra i la figura del poeta per tota Catalunya i la resta dels territoris de parla catalana i, per l'altre, impulsar la lectura i l'actualització de la seva obra.

A aquest coneixement de l'obra i la figura de Vinyoli ajudarà especialment la celebració del II Simposi Internacional Vinyoli que se celebrarà a Santa Coloma de Farners els dies 18, 19 i 20 de desembre de 2014 amb l'objectiu d'afavorir l'intercanvi de coneixement entre els especialistes i estudiosos que s'hagin apropat a la figura del poeta des de diferents vessants i des de perspectives renovades per reflexionar sobre el valor, la dimensió i el sentit de la seva obra, i contribuir així a situar la projecció de la seva figura en l'actualitat i de cara al futur.

Ja només em queda que afegir la meva petita contribució a aquest esdeveniment i ho faré per mitjà d'un petit poema, tan sols dos versos del poeta, però que tanquen dins d'ells tant de significat:

“LA PARAULA: Com una font, a voltes, la paraula / diu els secrets del món.

Joan Vinyoli”.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT