PUBLICITAT

Vindrà Rajoy?

FERRAN COSTA

Periodic
Foto:

En tota acció política les posades en escena, i més ara en plena era de la comunicació, són decisives per transmetre el missatge desitjat a l'electorat. D'això, en saben molt els assessors polítics, que no només estan atents als continguts dels missatges, sinó també a la forma de transmetre'ls. En aquest sentit, les escenificacions polítiques, sobretot en campanyes electorals, són les que s'enduen el gruix dels esforços i les inversions.

Al nostre país encara som lluny de copiar els models estrangers, i la pompa i l'ostentació de les campanyes nord-americanes, per exemple, queden molt enllà d'allò a què estem acostumats. No és així, però, en el cas dels nostres veïns, tant septentrionals com meridionals, on cada cop les campanyes electorals són més cares i, tant a França com a Espanya, les inversions que s'hi dediquen són milionàries.

És cert, però, que se'ns han encomanat certs tics de fora, que ja s'han observat en els darrers anys. Sense anar gaire lluny, com a cop d'efecte i per posar en relleu les influències governamentals, durant la darrera campanya electoral, el Partit Socialdemòcrata va sol·licitar la presència al país del controvertit exministre espanyol José Blanco, una estratègia entesa per molts com una ingerència innecessària en tota regla i de dubtosa eficàcia, vistos els resultats electorals dels socialdemòcrates.

D'això, segons sembla, no se'n recorda l'actual cap de Govern. Durant la seva darrera visita a Madrid, i per escenificar la bona entesa amb el seu homòleg espanyol, va convidar Rajoy a venir a casa nostra. Tal com vam saber per la premsa, la seva visita ha de servir per rubricar un conveni de doble imposició amb Espanya que, alhora, ha de ser la cirereta del pastís del procés d'obertura econòmica. I, com dèiem al començament, són molts els qui estan frisosos per fer-se aquesta fotografia, com si aquesta instantània validés tota una legislatura que és, cada vegada més, qüestionada per molts.

Darrerament, el panorama que té el senyor Rajoy al seu país no és gaire engrescador. Al conflicte sobiranista, que ocupa totes les portades dels mitjans dia rere dia, s'hi suma ara el capítol del virus de l'Ebola. Amb el munt de problemes que té el president veí, dubto que fer-se una fotografia a Andorra sigui una de les seves prioritats.

I si ho és i la visita anunciada té lloc abans de finals d'any, com s'ha dit, el rèdit que el Govern en pugui treure s'haurà d'analitzar amb lupa, no fos cas que, tal com va passar amb José Blanco, una fotografia amb polítics espanyols de crèdit qüestionable acabi sent més perjudicial que beneficiosa. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT